ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξέφρασε τη βούληση να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς ο Χατζηπαντέλας

Εξέφρασε τη βούληση να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς ο Χατζηπαντέλας

Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε τη βούλησή του να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Υγείας είναι διατεθειμένο να προσφέρει όσα χρήματα χρειάζεται ο ΟΚΥπΥ για τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου.


Τα επείγοντα θέματα, που απασχολούν το Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και ευρύτερα τους κατοίκους διαμερίσματος θα τεθούν στο επίκεντρο συνάντησης την επόμενη εβδομάδα με τους αξιωματούχους του ΟΚΥπΥ, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, σε μια προσπάθεια να ληφθούν αποφάσεις μέχρι τέλη του χρόνου. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηπαντέλας, μετά το πέρας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δ. Πόλης Χρυσοχούς για το θέμα του Νοσοκομείο Πόλης, ανέφερε πως πρέπει να ενισχυθεί το Τμήμα των Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, με ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα, το ακτινολογικό τμήμα, όπως επίσης και το Χημείο να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.

Το δεύτερο σημαντικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής συνέχισε, είναι το θέμα του καρδιολόγου και ακόμη θα εξετάσουν, όπως είπε, εάν κάποιοι ειδικοί ιατροί θα έρθουν στην Πόλη Χρυσοχούς για να εξετάζουν ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τα πιο πάνω θέμα πολύ σημαντικά και υψίστης προτεραιότητας, δηλώνοντας πως επί των θεμάτων επίκειται συνάντηση με τους αξιωματούχους του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόσθεσε ακόμη πως υποσχέθηκε στον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς και στους βουλευτές της επαρχίας Πάφου, πριν το τέλος του χρόνου, να συναντηθούν με στόχο να τους ανακοινωθούν πότε αυτά τα αιτήματα τους θα είναι υλοποιήσιμα με ημερομηνίες. Μόλις συνέχισε οι προτεραιότητες υλοποιηθούν, τότε θα εξεταστούν και τα άλλα θέματα που  συζήτησαν. 

O κ. Χατζηπαντέλας, είπε, εξάλλου στο πλαίσιο της σύσκεψης πως όλα δεν μπορούν να επιλυθούν μαζί. Αναφέρθηκε ακόμη στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται στα κρατικά νοσηλευτήρια της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλώνοντας πως πρέπει να εκτιμούμε τι έχουμε σε αυτόν τον τόπο.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε πως τα προβλήματα, που τέθηκαν προς συζήτηση είναι η αναστολή της λειτουργίας των θαλάμων εσωτερικών ασθενών, η μετακίνηση καρδιολόγου και ειδικών παθολόγων στα Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού για κάλυψη των αναγκών των θαλάμων covid, η μη λειτουργία ακτινολογικού τμήματος και χημείου τις απογευματινές και βραδινές ώρες, καθώς και η στελέχωση πληρώματος ασθενοφόρων για κάλυψη επειγόντων περιστατικών.

Στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης είπε ο κ. Παπαχριστοφή, ο Υπουργός Υγείας είδε την αγανάκτηση των κατοίκων του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς εξαιτίας της υπολειτουργίας του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.  Μας υποσχέθηκε, είπε, “ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα συναντηθούμε, ώστε να μας δώσει πραγματικές λύσεις”. Eλπίζουμε, είπε ο κ. Παπαχριστοφή, μέχρι τότε ο Υπουργός Υγείας με τους αξιωματούχους του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας να δώσουν λύσεις στο θέμα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου που χρονίζει.
 
Εξάλλου ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ Μάριος Παναγίδης   ανέφερε στο πλαίσιο της σύσκεψης ότι αναγνωρίζει κάποιες αδυναμίες στο Νοσοκομείο της περιοχής οι οποίες έγιναν πιο έντονες, όπως είπε, λόγω και της πανδημίας και της μεταφοράς κάποιων ιατρών .Έχουμε, συνέχισε, “αρωγό τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση για να τροχιοδρομήσουμε κάποια πράγματα “, εξηγώντας πως δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά σωστής παροχής υπηρεσίας στην περιοχή. Πρόσθεσε πως θα  προχωρήσουν σε  κάποιες δεσμεύσεις για την βελτίωση της κατάστασης, ανακοινώνοντας πως θα βελτιώσουν σημαντικά το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.

Στην αναγκαιότητα της ενίσχυσης του ακτινολογικού τμήματος και του Χημείου του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς με απογευματινές και νυχτερινές βάρδιες αναφέρθηκε ο  Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Χρίστος Λοϊζίδης. Επί τούτου, είπε, αυτές οι θέσεις λήφθηκαν υπόψη για τον προϋπολογισμό του 2020- 2022. Αναφέρθηκε στην προκήρυξη για αγορά υπηρεσιών που ωστόσο οι συμμετέχοντες δεν πληρούσαν τα κριτήρια λόγω της αγγλικής γλώσσας. Κατόπιν τούτου θα επανέλθει η προκήρυξη με στόχο να προσληφθεί προσωπικό και να ικανοποιηθούν κατά μέρος κάποιες ανάγκες. Όσον αφορά τη στελέχωση με ιατρούς ο κ. Λοϊζίδης είπε πως το Νοσοκομείο έχει πέντε ιατρούς στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και δύο παθολόγους και έναν καρδιολόγο οι οποίοι ωστόσο μεταφέρθηκε στα Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού λόγω της πανδημίας. Αναφέρθηκε επίσης στους καρδιολόγους και στους παθολόγους που με την έναρξη του ΓεΣΥ έφυγαν και πήγαν στον ιδιωτικό τομέα. Πρόσθεσε πως το σημαντικό είναι η σωστή στελέχωση ενός Νοσοκομείου, προσθέτοντας πως αυτό που επιθυμούν είναι όπως οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όλης της Κύπρου να έχουν ίση πρόσβαση. 

Από την πλευρά του ο Δρ. Χρίστος Νικολάου, Επιστημονικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ, ανέφερε πως χρειάζεται στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς ένα πλήρες στελεχωμένο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών επί 24ωρης λειτουργίας και με υποστήριξη από ακτινολογικό στο επίπεδο της ακτινογραφίας, να εκπαιδευτούν οι ιατροί των ΤΑΕΠ να εκτελούνται υπερηχογραφήματα και να λειτουργήσει ένα Χημείο που να μπορεί να δίδει αναλύσεις. Ακολούθως αναφέρθηκε στην ταχεία και ασφαλή δυνατότητα διαβίβασης των ασθενών στο Νοσοκομείο Πάφου για να νοσηλευτούν ή για να γίνει περαιτέρω διερεύνηση. Σε σχέση με τους θαλάμους ο Δρ. Νικολάου είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια δυνατότητα νοσηλείας – βραχείας νοσηλείας – 24 με 48 ώρες για να ξεκαθαρίσει όπου κρίνεται η  περαιτέρω νοσηλεία.  Πρόσθεσε πως δεν πρέπει να παρατηρείται η δεύτερης ποιότητας περίθαλψη για αυτό κάποιοι ασθενείς θα πρέπει να μεταβαίνουν στα Νοσοκομεία των πόλεων όπου υπάρχουν και όλες οι ειδικότητες. 

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Διεύθυνσης των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού Χρίστος Νικολάου  ανέφερε στο πλαίσιο της σύσκεψης πως οι ακτινογράφοι και οι χημικοί που θα στελεχώνουν το Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς θα ήταν προτιμότερο να είναι από την περιοχή για να μπορούν να ανταποκρίνονται και στο οn call. Σε σχέση με το θέμα των ιατρών και των ειδικοτήτων ο κ. Νικολάου ανέφερε πως χρειάστηκαν μετακινήσεις ιατρών στα Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού για τη στήριξη του covid- 19   .

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν κοινοτάρχες της περιοχής αλλά και βουλευτές που αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα αναβάθμισης του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς τη στιγμή που εξυπηρετεί κατοίκους πέραν των 30 κοινοτήτων αλλά και πολυάριθμων επισκεπτών ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο. Οι Βουλευτές της επαρχίας, στήριξαν τα αιτήματα του Δήμου Πόλεως και τόνισαν την αναγκαιότητα για την εξεύρεση άμεσων λύσεων για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Πόλεως, με σκοπό την παροχή της απαιτούμενης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους δημότες της απομακρυσμένης περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς.

Η σύσκεψη είχε προγραμματισθεί πριν το τελευταίο θλιβερό περιστατικό όπου ένας 77χρονος κάτοικος της περιοχής απεβίωσε μέσα σε ταξί που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Πάφου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top