ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2022 - Μυλωνάς: Να συζητήσουμε για ένα ολοκληρωμένη σχέδιο Παιδείας

Προϋπολογισμός 2022 - Μυλωνάς: Να συζητήσουμε για ένα ολοκληρωμένη σχέδιο Παιδείας

Κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Παιδείας και όχι απλώς να κλείνουμε τις τρύπες σε ένα σώμα που αργοπεθαίνει, δήλωσε ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς, από το βήμα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022.

 
Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι την προηγούμενη πενταετία και στην τωρινή μέχρι σήμερα, όλοι οι συνάδελφοι στην Επιτροπή Παιδείας, «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αφήσουμε μακριά τα ιδεολογικά κομματικά γυαλιά, στο μέτρο του δυνατού, για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε και να δώσουμε λύσεις». Τα προβλήματα, πρόσθεσε, «είναι τρομερά και είναι δύσκολο και μόνο να περιγραφούν στα λίγα λεπτά που έχουμε στη διάθεσή μας».

Είναι, είπε, «ένας τομέας που δεν ανακαλύψαμε φέτος, με την προεδρία της επιτροπής, μα ένας τομέας θεμελιώδης, όχι μόνο για την καλή λειτουργία του κράτους, αλλά για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και της ταυτότητάς του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι βασικό ότι σε κάποια στιγμή, όταν σταματήσουμε να αναλωνόμαστε στα αυτονόητα, λόγου χάριν στο αν το Τμήμα Αρχαιοτήτων πρέπει να υπαχθεί στο Υφυπουργείο Πολιτισμού. «Αν είναι δυνατόν», είπε.

Κάποια στιγμή, πρόσθεσε, πρέπει να συζητήσουμε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Παιδείας και όχι απλώς να κλείνουμε τις τρύπες σε ένα σώμα που αργοπεθαίνει.

«Πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε για όλα τα προβλήματα της Παιδείας συνολικά, ώστε να μπουν οι βάσεις για ένα ρυθμιστικό σχέδιο που δεν θα επιτρέπει τη λειτουργία ετοιμόρροπων κτηρίων ή να στοιβάζονται οι μαθητές σε τάξεις-αποθήκες, λυόμενες αίθουσες ή σε εμπορευματοκιβώτια», είπε.

Χρειάζεται, είπε, «να επικεντρωθούμε, μαζί με τους οργανωμένους φορείς των εκπαιδευτικών, των γονέων, μαζί με τους διανοούμενους, τους ακαδημαϊκούς και όποιον μπορεί να βοηθήσει, στην Παιδεία ως σύνολο και όχι να αλλάζουμε απλώς τις μπαταρίες του αναπνευστήρα». 

Χρειάζεται, σημείωσε, «να καταλάβουμε πως το πλήθος δεν γίνεται κοινωνία και λαός στα κομματικά σχολεία, στις νεολαίες και στα καφενεία, αλλά μέσω μιας εθνικής Παιδείας ικανής να δημιουργήσει τις βάσεις για την πολιτιστική μας αναγέννηση, για την περιφρούρηση της δημοκρατίας, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, των παιδιών, της πατρίδας μας, των θεσμών και του ίδιου του κράτους».
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top