ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουκία Χριστοδούλου:Κάναμε την μεγαλύτερη αιφνίδια έρευνα της ΕΠΑ μέχρι σήμερα - Βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο

Λουκία Χριστοδούλου:Κάναμε την μεγαλύτερη αιφνίδια έρευνα της ΕΠΑ μέχρι σήμερα - Βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο

Ως τη μεγαλύτερη αιφνίδια έρευνα που διενήργησε μέχρι σήμερα η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), χαρακτήρισε η Πρόεδρος της ΕΠΑ Λουκία Χριστοδούλου τις δύο ταυτόχρονες αυτεπάγγελτες έρευνες που πραγματοποίησε χθες η αρμόδια υπηρεσία της Επιτροπής.

Κατά την πρώτη αυτεπάγγελτη έρευνα της ΕΠΑ που αφορούσε υπόθεση για δημόσιους διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, για την περιοδική συντήρηση δρόμων, αυτοκινητόδρομων και κόμβων εντός της Δημοκρατίας, ελέγχθηκαν έντεκα εταιρείες, ενώ κατά την δεύτερη έρευνα που αφορούσε υπόθεση για τη Β’ Φάση κατασκευής του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας ελέγχθησαν τρεις εταιρείες.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της ΕΠΑ είπε ότι “αυτή τη στιγμή αξιολογούνται τα όσα έγγραφα έχουν συλλεχθεί”, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να αναφέρει οτιδήποτε σχετικό με τις έρευνες.

“Βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο. Πρέπει να διενεργηθεί η μελέτη και η αξιολόγηση των εγγράφων από την αρμόδια υπηρεσία της Επιτροπής”, επισήμανε.

Ανέφερε ότι τέθηκαν στο παρελθόν πληροφορίες ενώπιον της Επιτροπής σε σχέση με τις υποθέσεις αυτές οι οποίες αξιολογήθηκαν και μελετήθηκαν και “η Επιτροπή θεώρησε πως πρέπει να επέμβει”.

Η κ. Χριστοδούλου χαρακτήρισε τις δύο έρευνες που πραγματοποίησε χθες η ΕΠΑ ως “τη μεγαλύτερη αιφνίδια έρευνα που διενήργησε η Επιτροπή μέχρι σήμερα”.

Ανέφερε ότι ελέγχθηκαν την ίδια ώρα 11 εταιρείες για την πρώτη αυτεπάγγελτη έρευνα και τρεις εταιρείες για τη δεύτερη αυτεπάγγελτη έρευνα, σημειώνοντας ότι οι έρευνες άρχισαν γύρω στις 10.00 το πρωί με το τελευταίο κλιμάκιο να επιστρέφει στα γραφεία της ΕΠΑ γύρω στις 8.00 το βράδυ.

Η κ. Χριστοδούλου ξεκαθάρισε ότι η διεξαγωγή έρευνας από μέρους της ΕΠΑ “δεν προδιαγράφει την ενοχή οποιασδήποτε επιχείρησης σε σχέση με παραβάσεις της νομοθεσίας του ανταγωνισμού”.

Εκείνο που προσβλέπει η έρευνα, συνέχισε, “είναι να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνει μια δέουσα και ενδελεχής έρευνα”, σύμφωνα με τις εξουσίες και αρμοδιότητες της Επιτροπής για την εφαρμογή των περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμων 2008 και 2014, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top