ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκο στη διαπράγματευση: «Οχι» της Κομισιόν στις ελληνικές προτάσεις

Μπλόκο στη διαπράγματευση: «Οχι» της Κομισιόν στις ελληνικές προτάσεις

Η Κομισιόν έκρινε ουσιαστικά μη αποδεκτές τις τελευταίες ελληνικές προτάσεις. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στη διάρκεια της μεσημβρινής ενημέρωσης, είπε ότι η τεχνική εργασία συνεχίζεται έτσι ώστε να γυφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των 19 χωρών μελών, αλλά "η μπάλα" βρίσκεται στην ελληνική πλευρά.

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί ενημέρωσε χθες την ελληνική αντιπροσωπεία ότι οι τελευταίες προτάσεις δεν αντικατοπτρίζουν την κατάσταση των συζητήσεων έτσι όπως αποτυπώθηκε στη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ και στη συνάντηση της Δευτέρας του κ. Μοσκοβισί με την ελληνική αντιπροσωπεία.

Ο κ. Μαργαρίτης υπενθύμισε επίσης την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Ντομπρόφσκις ότι μια λύση είναι ακόμη δυνατή, εφόσον υπάρξουν καταλήξεις στα θέματα του πρωτογενούς πλεονάσματος και των ισοδύναμων για τον ΦΠΑ και τις συντάξεις.

Τέλος ο κ. Μαργαρίτης είπε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Γιούνκερ με τον κ. τσίπρα, διότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, κι ότι η ατζέντα του προέδρου της Κομισιόν περιλαμβάνει μόνον τη σύνοδο κορυφής ΕΕ - χωρών CELAC.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top