ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πότε αποφασίζουν για νέα μέτρα επιδημιολόγοι και Χατζηπαντέλας - Τι καθορίζει τα επόμενα βήματα

Πότε αποφασίζουν για νέα μέτρα επιδημιολόγοι και Χατζηπαντέλας - Τι καθορίζει τα επόμενα βήματα

Βαρόμετρο για τη λήψη αποφάσεων είναι τα σημερινά αποτελέσματα και των επόμενων ημερών είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα και τόνισε πως εάν διαφανεί ότι τα κρούσματα και το ποσοστό θετικότητας είναι υψηλό, όπως επίσης και οι νοσηλείες, τότε θα γίνει συνάντηση με συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή για να εξετάσουν το κατά θα πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Το πιο πιθανό εάν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε σκέψεις σε ό,τι αφορά τα μέτρα θα είναι προς την αυστηροποίηση τους παρά προς τη χαλάρωση τους, σημείωσε.  
 
Ο Υπουργός Υγείας προέβη σε δηλώσεις μετά από επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, για να ευχηθεί και να εκφράσει εμπράκτως τη στήριξή του προς τους επαγγελματίες υγείας, που «καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών».

Αρχικά ο Υπουργός Υγείας ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά και εξέφρασε την ευχή όπως το  2022 να είναι ακόμα καλύτερη χρονιά. «Από εμάς εξαρτάται σχετικά με τον κορωνοιό αν θα είναι καλύτερη χρονιά», είπε και σημείωσε πως αυτό «οφείλεται στο γεγονός αν αποφασίσουμε να εμβολιαστούμε, αν αποφασίσουμε να τηρούμε τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας».

Η σημερινή επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου έγινε, όπως είπε, για δυο λόγους. «Κυριότερος λόγος ήταν για να βρεθώ δίπλα στους γιατρούς, δίπλα στους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής, να τους ευχηθώ, να περάσω λίγο χρόνο μαζί τους, και να τους ευχαριστήσω για όλες τις προσπάθειες που κάνουν τον τελευταίο καιρό», δήλωσε ο κ. Χατζηπαντέλα.

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα, είπε, «οι γιατροί, οι νοσηλευτές μας, έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλη την Ευρώπη και δεν πρέπει να το ξεχνούμε αυτό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top