ΔΙΕΘΝΗ

Παρατεταμένη προστασία κατά σοβαρής νόσησης από 3η δόση εμβολίου Covid δείχνουν βρετανικά στοιχεία

Παρατεταμένη προστασία κατά σοβαρής νόσησης από 3η δόση εμβολίου Covid δείχνουν βρετανικά στοιχεία

Η ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού συνεχίζει να παρέχει υψηλό βαθμό προστασίας έναντι σοβαρής νόσησης στους πιο ηλικιωμένους μετά από τρεις μήνες, δείχνουν τα νεότερα στοιχεία επί πραγματικών δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ότι η προστασία έναντι νοσηλείας από την τρίτη δόση διατηρείται περίπου στο 90% για τις ηλικίες από 65 ετών και πάνω.

Η προστασία έναντι ήπιας συμπτωματικής λοίμωξης είναι πιο βραχύβια και μειώνεται περίπου στο 30% μετά από τρεις μήνες.

Με δύο δόσεις του εμβολίου η προστασία έναντι σοβαρής νόσησης πέφτει περίπου στο 70% μετά από τρεις μήνες και στο 50% μετά από έξι μήνες.

Με βάση τα στοιχεία αυτά η βρετανική Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης τονίζει ότι προτεραιότητα είναι να χορηγηθούν σε όσους τις δικαιούνται οι τρεις δόσεις και όχι να προγραμματιστεί η χορήγηση τέταρτης δόσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top