ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδρά ο Ρίκκος για την παύση του – Διαβάστε εδώ αυτούσια την ένσταση

Αντιδρά ο Ρίκκος για την παύση του – Διαβάστε εδώ αυτούσια την ένσταση

Πολυσέλιδη ένταση κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο, μέσω των δικηγόρων του, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Στην ένσταση που εξασφάλισε ToThemaOnline γίνεται λόγος για αποσπασματική διοχέτευση του πορίσματος Καλλή, ενώ ο ίδιος ακόμα δεν το έχει λάβει επίσημα. Στο στόχαστρο του είναι και ο διορισμός από μέρους του κ. Κληρίδη του δικηγόρου Στεφάνου για τη λήψη συμπληρωματικών καταθέσεων.

Συγκεκριμένα η ένταση αναφέρεται στα όσα καταλογίζονται στον Β.Γ Εισαγγελέα, το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα στο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα, για παύση του.Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου ορίστηκε στις 15 και 16 Ιουνίου προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις των δικηγόρων του Γενικού Εισαγγελέα.

Παράλληλα, η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 22, 23, 24 και 25 Ιουνίου για παρουσίαση της υπόθεσης του βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, από τους δικηγόρους του.

Σύμφωνα με το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου έπραξε ανάρμοστα μετά την ανακοίνωση του πορίσματος Καλλή.

Μάλιστα μέσα από την ένσταση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και συγκεκριμένα στην παράγραφο 7 αντικρούει τους ισχυρισμού Κληρίδη και κάνει λόγο για αβάσιμους και αντινομικούς ισχυρισμούς, καθώς όπως ο ίδιος υποστηρίζει ήταν απόλυτο δικαίωμα του να προβεί σε οποιαδήποτε διαβήματα θεωρούσε πρέποντα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του να καταθέσει στην αστυνομία ανακριτικό υλικό.    

Διαβάστε εδώ αυτούσια την ένσταση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top