ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο τραπέζι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των Λυκείων - Στα σχέδια και η ενίσχυση της πρακτικής άσκησης

Στο τραπέζι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των Λυκείων - Στα σχέδια και η ενίσχυση της πρακτικής άσκησης

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Κόκκινο, τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, τον κ. Αντώνη Κουντούρη Αντιπρόεδρο και κ. Πάρη Αναστασίου που εκπροσωπούσαν τον Πρόεδρο της ΟΕΒ, τον κ. Σπύρο Σπύρου Διευθυντή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και τον Πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ κ. Παναγιώτη Λυσάνδρου, με αντικείμενο τα προγράμματα σπουδών στη Μέση Εκπαίδευση σε σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες και τις συνθήκες απασχόλησης στην αγορά εργασίας, όπως και τις ανάγκες επαγγελματικού προσανατολισμού στην εκπαίδευση.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εκτέθηκαν προβληματισμοί και σκέψεις για αλλαγές στην οργάνωση των προγραμμάτων σπουδών σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές που γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ). Ακολούθησε συζήτηση και εκφράστηκαν σκέψεις και εισηγήσεις, ενώ ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι εξετάζονται εισηγήσεις που ήδη κατατέθηκαν και ζήτησε να κατατεθούν γραπτώς και πρόσθετες εισηγήσεις σχετικά με τις τάσεις και τις ανάγκες στον χώρο της απασχόλησης, λόγω και του ότι εξετάζονται σκέψεις και σχεδιασμοί αυτή την περίοδο για την αναδιοργάνωση των προγραμμάτων σπουδών. Έγινε επίσης συζήτηση για τη διερεύνηση περιθωρίων για να δοθεί μεγαλύτερη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης στη διάρκεια των σπουδών.

Ειδική αναφορά έγινε και στην ανάπτυξη των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ). Ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε για την κατασκευή του κεντρικού κτηρίου που προορίζεται να στεγάσει το σύστημα των ΜΙΕΕΚ στη Λεμεσό και το οποίο σύντομα θα αποπερατωθεί και ενημέρωσε για τον σχεδιασμό περαιτέρω ανάπτυξης και διεύρυνσης των ΜΙΕΕΚ που αποτελεί στόχο προτεραιότητας.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι πρέπει να ενισχυθεί η επαγγελματική διάσταση στο εκπαιδευτικό σύστημα και να διαμορφωθούν αναλόγως προγράμματα σπουδών που να δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες στον σημερινό κόσμο και σύμφωνα με τις τάσεις για το μέλλον. Όπως κοινή θέση ήταν ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες μέσα από τη λειτουργία των ΜΙΕΕΚ. Καθολική ήταν επίσης και η άποψη ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα να συμπεριληφθούν σε μεγαλύτερο βαθμό και οι ψηφιακές δεξιότητες, τόσο «οριζόντια» σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, όσο και μέσα από ειδικά προγράμματα και ειδικεύσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του ΥΠΠΑΝ και ο Γενικός Διευθυντής κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης κα Τέρψα Κωνσταντινίδου, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης και ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Ηλίας Μαρκάτζιης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top