ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Οι καταναλωτές έφθασαν στα όριά τους, καλούμε την Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει τον νόμο»

«Οι καταναλωτές έφθασαν στα όριά τους, καλούμε την Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει τον νόμο»

Την Κεντρική Τράπεζα καλεί να εφαρμόσει τον νόμο ο σύνδεσμος καταναλωτών, μέσα που ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «μετά από τη δημοσιότητα που δόθηκε με αφορμή την εξαγγελία των δυο μεγαλύτερων τραπεζών για αυξήσεις σε τέλη τους και τις δημόσιες καταγγελίες των οργανώσεων καταναλωτών, οι τράπεζες αναγκάστηκαν να άρουν την παρανομία τους και να αποδέχονται τους τρεχούμενους λογαριασμούς ως λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά. Για τη μέχρι πρόσφατα παρανομία των τραπεζών σε βάρος των καταναλωτών, καμιά Αρμόδια Αρχή δεν καταλόγισε ευθύνες σ’ οποιονδήποτε.

Πέραν  όμως της άρσης της πιο πάνω παρανομίας, εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα μια εκ πρώτης όψεως παρανομία των τραπεζών. Τουλάχιστο η μια μεγάλη τράπεζα, δεν αποδέχεται ένα κοινό τρεχούμενο λογαριασμό να οριστεί ως λογαριασμός πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά, κατά παράβαση του νόμου 64(Ι)/2017 στον οποίο αναφέρεται ότι:

''λογαριασμός πληρωμών'' σημαίνει το λογαριασμό που τηρείται στο όνομα ενός ή περισσότερων καταναλωτών και χρησιμοποιείται για την εκτέλεση πράξεων πληρωμής·''

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, καλούμε την Κεντρική Τράπεζα ως Αρμόδια Αρχή για εφαρμογή του νόμου, τον Υπουργό Οικονομικών που έκδωσε τα σχετικά Διατάγματα και τις τράπεζες, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πιστή εφαρμογή της υπό αναφορά νομοθεσίας. Οι καταναλωτές έφθασαν στα όριά τους. Δεν αντέχουν άλλο την εκμετάλλευσή τους, από οπουδήποτε αυτή προέρχεται».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top