«Οι καταναλωτές έφθασαν στα όριά τους, καλούμε την Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει τον νόμο»

«Οι καταναλωτές έφθασαν στα όριά τους, καλούμε την Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει τον νόμο»

Την Κεντρική Τράπεζα καλεί να εφαρμόσει τον νόμο ο σύνδεσμος καταναλωτών, μέσα που ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του «μετά από τη δημοσιότητα που δόθηκε με αφορμή την εξαγγελία των δυο μεγαλύτερων τραπεζών για αυξήσεις σε τέλη τους και τις δημόσιες καταγγελίες των οργανώσεων καταναλωτών, οι τράπεζες αναγκάστηκαν να άρουν την παρανομία τους και να αποδέχονται τους τρεχούμενους λογαριασμούς ως λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά. Για τη μέχρι πρόσφατα παρανομία των τραπεζών σε βάρος των καταναλωτών, καμιά Αρμόδια Αρχή δεν καταλόγισε ευθύνες σ’ οποιονδήποτε.

Πέραν  όμως της άρσης της πιο πάνω παρανομίας, εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα μια εκ πρώτης όψεως παρανομία των τραπεζών. Τουλάχιστο η μια μεγάλη τράπεζα, δεν αποδέχεται ένα κοινό τρεχούμενο λογαριασμό να οριστεί ως λογαριασμός πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά, κατά παράβαση του νόμου 64(Ι)/2017 στον οποίο αναφέρεται ότι:

''λογαριασμός πληρωμών'' σημαίνει το λογαριασμό που τηρείται στο όνομα ενός ή περισσότερων καταναλωτών και χρησιμοποιείται για την εκτέλεση πράξεων πληρωμής·''

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω, καλούμε την Κεντρική Τράπεζα ως Αρμόδια Αρχή για εφαρμογή του νόμου, τον Υπουργό Οικονομικών που έκδωσε τα σχετικά Διατάγματα και τις τράπεζες, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πιστή εφαρμογή της υπό αναφορά νομοθεσίας. Οι καταναλωτές έφθασαν στα όριά τους. Δεν αντέχουν άλλο την εκμετάλλευσή τους, από οπουδήποτε αυτή προέρχεται».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χρίστος Κληρίδης στο «T»:  «Η ΔΗΜΑΛ δεν είναι διάττων αστέρας» - «Επικρατεί μετριότητα σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης του τόπου»

Χρίστος Κληρίδης στο «T»: «Η ΔΗΜΑΛ δεν είναι διάττων αστέρας» - «Επικρατεί μετριότητα σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης του τόπου»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αλλαγής (ΔΗΜΑΛ), Χρίστος Κληρίδης, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο Themaonline, καταθέτει μια ιδιαίτερα αιχμηρή και πολυεπίπεδη παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Κύπρο. Με βασικό άξονα τη διαπίστωση περί «γενικευμένης μετριότητας» στη διακυβέρνηση, ασκεί έντονη κριτική σε κρίσιμους τομείς, όπως η δικαιοσύνη, η άμυνα, η ενεργειακή πολιτική και η διαχείριση της ακρίβειας, επισημαίνοντας ότι το κόστος των λαθών μετακυλίεται στον πολίτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE