ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίτημα Οργάνωσης Παραπληγικών προς Ζ. Αιμιλιανίδου σχετικά με ΕΕΕ

Αίτημα Οργάνωσης Παραπληγικών προς Ζ. Αιμιλιανίδου σχετικά με ΕΕΕ

Αύξηση του ορίου καταθέσεων για άτομα με αναπηρίες στο νόμο για παροχή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ζητά με επιστολή του στην Υπουργό Εργασίας, το ΔΣ της Οργάνωσης Παραπληγικών.

Στην επιστολή η Οργάνωση ζητά άμεσα η κυβέρνηση να μελετήσει τροποποίηση του νόμου για παροχή ΕΕΕ και αύξηση του ορίου του ποσού των καταθέσεων τις οποίες επιτρέπεται να έχουν άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ) για να είναι δικαιούχοι.

“Πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο το ποσό να αυξηθεί σημαντικά και περισσότερο για τα άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες, των οποίων η αναπηρία τους δημιουργεί επιπλέον και σημαντικό κόστος στη ζωή τους ανάμεσα σε άλλα για διακίνηση, προσωπική φροντίδα, εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας κ.ά.” σημειώνεται στην επιστολή.

Συγκεκριμένα, η Οργάνωση εισηγείται όπως το ποσό καταθέσεων αυξηθεί στις €30.000 για ΑμεΑ και €60.000 για ΑμεΑ που λαμβάνουν το επίδομα βαριάς κινητικής αναπηρίας από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες του Υπουργείου Εργασίας και πιστοποιείται έτσι ότι χρησιμοποιούν μόνιμα αναπηρικό τροχοκάθισμα.

“Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης για δικαιότερη μεταχείριση των ΑμεΑ μέσα από το νόμο του ΕΕΕ, ειδικά όσων αδυνατούν να παράξουν εισόδημα λόγω της αναπηρίας τους και των περιορισμών που δημιουργούνται. Δεν μπορεί η πολιτική κοινωνικής πρόνοιας να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο αρτιμελείς πολίτες που μπορούν να εργαστούν και να παράξουν εισόδημα χωρίς περιορισμούς και άτομα με αναπηρίες, τα οποία συνήθως δεν μπορούν να εξασκούν το επάγγελμα που έκαναν πριν την αναπηρία και αντιμετωπίζουν σωρεία εμποδίων στην κοινωνική ενσωμάτωση τους και για επαγγελματική αποκατάσταση”, σημειώνει στην επιστολή της η Οργάνωση Παραπληγικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top