ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: Οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής για τις Προεδρικές Εκλογές και τη στρατηγική

ΑΚΕΛ: Οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής για τις Προεδρικές Εκλογές και τη στρατηγική

Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ που συνήλθε σήμερα συζήτησε το θέμα των Προεδρικών Εκλογών και την στρατηγική του Κόμματος με στόχο την αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου.

Στην εισηγητική του ομιλία, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου σκιαγράφησε το πολιτικό τοπίο μέσα στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι Προεδρικές Εκλογές και κατέθεσε το πολιτικό πλαίσιο για τα επόμενα βήματα του Κόμματος. Μέσα από τη μακρά και δημιουργική συζήτηση που διεξήχθη, εγκρίθηκε ομόφωνα το πολιτικό πλαίσιο και ο οδικός χάρτης που αφορά τις προγραμματικές προτεραιότητες, τον στόχο για συνεργασίες και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Καθολική εκτίμηση της Κ.Ε. είναι ότι η αλλαγή στη διακυβέρνηση είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Η Κύπρος δεν αντέχει τη συνέχιση της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, είτε με τον Αβέρωφ Νεοφύτου είτε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο Συναγερμός παραδίδει μια κοινωνία πιο άνιση και άδικη από ποτέ. Ένα κράτος με θεσμούς καταρρακωμένους και το κράτος δικαίου πιο διαβρωμένο από ποτέ. Μια χώρα καθηλωμένη σε πολλά αδιέξοδα. Και μια Κύπρο πιο κοντά στη διχοτόμηση από ποτέ.

Το κρίσιμο διακύβευμα είναι αν θα συνεχίσει να διολισθαίνει η χώρα σε αυτήν πορεία ή αν θα γίνει μια νέα αρχή για την πατρίδα μας. Μια νέα αρχή που θα αντιστρέψει την ολέθρια πορεία στο Κυπριακό. Θα αναστηλώσει το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία στον τόπο. Θα απαλλάξει την Κύπρο από την οικονομία της αρπαχτής, θα προτάξει ένα πρόγραμμα με προτεραιότητα τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα του λαού μας, την παιδεία, την υγεία, τη πράσινη μετάβαση και το ψηφιακό μετασχηματισμό. Το ΑΚΕΛ και η Αριστερά θα συνεχίσουν να είναι στην πρώτη γραμμή γι’ αυτή τη νέα αρχή.

Ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο για συνεργασία αρχών με άλλες πολιτικές δυνάμεις που συμμερίζονται τον στόχο για αλλαγή στη διακυβέρνηση και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας μας. Εκτίμησή μας είναι ότι μέσα στην κυπριακή κοινωνία υπάρχει ήδη η πλειοψηφία υπέρ της αλλαγής. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχουμε καθήκον να ανταποκριθούμε σε αυτή την επιταγή.

Η Κεντρική Επιτροπή εξουσιοδότησε την ηγεσία του Κόμματος να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να διερευνηθεί η δυνατότητα για συνεργασίες που θα βασιστούν πάνω σε συγκλίσεις στα βασικά ζητήματα που καθορίζουν την πορεία του τόπου και του λαού.

Τις επόμενες εβδομάδες το ΑΚΕΛ θα προχωρήσει σε ένα πλατύ διάλογο με τα χιλιάδες μέλη του Κόμματος, με φίλους και συναγωνιστές από την ευρύτερη Αριστερά και τον χώρο των Νέων Δυνάμεων. Το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου καθώς και των διαβουλεύσεων με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αποτελέσει αντικείμενο επόμενης συνεδρίας της Κ.Ε. που θα καθορίσει τα τελικά βήματα για τη λήψη απόφασης.

Η ελπίδα του κυπριακού λαού για μια νέα αρχή στον τόπο, μπορεί και πρέπει να γίνει πραγματικότητα. Με αισιοδοξία και αίσθημα ευθύνης, το ΑΚΕΛ απαντά παρών. Για την προοδευτική αλλαγή. Για την Κύπρο. Για τον λαό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top