ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Το… ξέκοψε για χαλαρώσεις ο Βωνιάτης - «Τότε θα μπορούμε να τις προγραμματίσουμε» -ΒΙΝΤΕΟ

Το… ξέκοψε για χαλαρώσεις ο Βωνιάτης - «Τότε θα μπορούμε να τις προγραμματίσουμε» -ΒΙΝΤΕΟ

Την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, και τις χαλαρώσεις που φαίνεται να μπαίνουν στον πάγο, σχολίασε ο Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης.

Αρχικά ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» πως «τα πράγματα έχουν ανατραπεί αρκετά. Προγραμματίζαμε να έχουμε χαλαρώσεις, ωστόσο έχουμε σημαντική αύξηση στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. Ακόμα και με την Όμικρον μπορεί να νοσήσουν αρκετά βαριά. Τα δεδομένα δεν μας επιτρέπουν για χαλαρώσεις. Δυστυχώς υπάρχει ακόμη ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πάνω από 200 χιλιάδες άτομα δεν έχουν εμβολιαστεί, σε αυτά περιλαμβάνονται μαθητές δημοτικών και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρέπει να εμβολιάσουμε ακόμη περισσότερα άτομα. Ένα 64% των νοσηλευόμενων είναι άτομα με τη μετάλλαξη Όμικρον. Πλησιάζουμε το 100% στην κοινότητα να είναι η μετάλλαξη Όμικρον. Σημαίνει ότι ακόμα είναι δυνατό να βλέπουμε αρκετά κρούσματα. Το μήνυμα είναι ότι ο εμβολιασμός μας έφερε σε αυτή την κατάσταση».

Στη συνέχεια τόνισε «να συνεχίσουν τα υφιστάμενα μέτρα να μην υπάρξουν χαλαρώσεις. Αν βλέπαμε μια πτώση κάτω από 1000 κρούσματα τότε θα είχαμε δικαίωμα να μιλήσουμε για χαλαρώσεις. Κλείσαμε την εβδομάδα με μια αύξηση σημαντική. Δεν πιστεύω να φτάσουμε τις πέντε χιλιάδες. Υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε μια αύξηση με την Όμικρον 2 και να συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την εικόνα την εβδομάδα. Δεν είναι πιθανό να δούμε μείωση».

Καταληκτικά σημείωσε πως «ακόμα δεν έχω χάσει την αισιοδοξία μου και το λέω αυτό γιατί τα δεδομένα της ανοσίας του πληθυσμού μας είναι ψηλά. Αυτό να μην το ξεχνάμε. Εάν πράγματι δεν είχαμε αυτό το τοίχος ανοσίας. Με αυτό το τοίχος μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι ότι θα πέσουν οι αριθμοί. Θα πρέπει να γίνει μελέτη μέσα στην κοινότητα».

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top