ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποινική δίωξη γιατρού του ΓεΣΥ: Χρέωνε για υπηρεσίες που δεν πραγματοποιούσε - Καταδικάζει ο ΠΙΣ

Ποινική δίωξη γιατρού του ΓεΣΥ: Χρέωνε για υπηρεσίες που δεν πραγματοποιούσε - Καταδικάζει ο ΠΙΣ

Ανακοίνωση ΠΙΣ για ποινική δίωξη γιατρού του ΓΕΣΥ.

Σε ανακοίνωση του ο ΠΙΣ καταδικάζει την υπόθεση του γιατρού στο ΓΕΣΥ και εκφράζει την λύπη του απέναντι σε τέτοιες ενέργειες.

Αναλυτικά:

«Σε ό,τι αφορά την υπόθεση που είδε σήμερα (9 Φεβρουαρίου 2022) το φως της δημοσιότητας για ποινική δίωξη γιατρού, συμβεβλημένου με το ΓεΣΥ και εγγεγραμμένου στον ΟΑΥ, κατόπιν διερεύνησης σχετικών καταγγελιών από την Αστυνομία σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται ότι εκ μέρους της εταιρείας του υποβλήθηκε απαίτηση πληρωμής για δραστηριότητες στο ΓΕΣΥ χωρίς αυτές να φαίνεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει τα εξής:

Είναι πραγματικά με μεγάλη απογοήτευση και λύπη που έχουμε πληροφορηθεί για τη συγκεκριμένη διερευνώμενη υπόθεση.
Ο ΠΙΣ, ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας και ως θεσμικός προασπιστής της επιστημονικής αξιοπρέπειας των μελών του, με αφορμή αυτή την υπόθεση και σε περίπτωση που τέτοιες καταγγελίες αποδεικνύονται, δεν μπορεί παρά να τις καταδικάζει καθώς προσβάλλουν τους υπόλοιπους γιατρούς-μέλη μας οι οποίοι επιτελούν το έργο τους στο ακέραιο.
Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε τέτοια φαινόμενα να προλαμβάνονται και εάν και εφόσον αποδεικνύονται, οι ένοχοι να τιμωρούνται παραδειγματικά. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης και σε περίπτωση καταδικαστικής δικαστικής απόφασης, τα αρμόδια όργανα του ΠΙΣ θα προχωρήσουν στις δέουσες πειθαρχικές διαδικασίες.
Είναι επίσης σε αυτές τις παραμέτρους που ο ΠΙΣ απαιτεί αυστηρούς ελέγχους εκ μέρους του ΟΑΥ και εφαρμογή αποτρεπτικών δικλείδων ασφαλείας».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top