ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επιστροφή χορού και αύξηση ατόμων στις συναθροίσεις - Πότε δίνουν το «κλειδί» στους ανεμβολίαστους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επιστροφή χορού και αύξηση ατόμων στις συναθροίσεις - Πότε δίνουν το «κλειδί» στους ανεμβολίαστους

Γραπτώς ζήτησε εισηγήσεις από τους επιδημιολόγους ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετά την αναβολή της τελευταίας σύσκεψης, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της νόησης του. Όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι, καθώς η πολύ μικρή μείωση που είδαμε στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες κάνουν τους ειδικούς να σκέφτονται περισσότερες χαλαρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, οι εισηγήσεις που θα προτείνουν οι ειδικοί στον Υπουργό Υγείας θα αφορούν κυρίως την αύξηση των ατόμων σε συναθροίσεις αλλά και σε χώρους εστίασης, όπως επίσης και την επιστροφή του χορού στα νυχτερινά κέντρα.

Σε ό,τι αφορά χαλαρώσεις για τους ανεμβολίαστους, οι απόψεις διίστανται, καθώς ορισμένοι, εκ’ των μελών της επιδημιολογικής ομάδας, θεωρούν πως σε περίπτωση άρσης του μέτρου που τους αποκλείει από τους χώρους εστίασης και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην εμβολιαστική κάλυψη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας στο ΚΥΠΕ, Οι πιθανές χαλαρώσεις στους περιορισμούς θα εξαρτηθούν από την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ενώ ανέφερε ότι η κατάσταση με τον αριθμό των κρουσμάτων και την μείωση στις νοσηλείες αυτή την στιγμή σταθεροποιείται ενώ οι επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Σίγουρα, σημείωσε θα υπάρξουν εισηγήσεις από τους επιστήμονες για χαλαρώσεις. Ο στόχος, ανέφερε, είναι να συνεδριάσουμε την Τρίτη στις 7.45 το πρωί πριν το Υπουργικό και μετά να πάω στο Υπουργικό στις 10.00.

Σε ερώτηση αν μπορούμε να ελπίζουμε για το τέλος της πανδημίας την Άνοιξη, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως «κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτό».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε 2.779 (ποσοστό θετικότητας 2,91%), νέα περιστατικά και πέντε νέους θανάτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top