ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδοχικές συναντήσεις στη Βρέστη για τον ΠτΔ - Βλέπει Μισέλ και Κέρι

Διαδοχικές συναντήσεις στη Βρέστη για τον ΠτΔ - Βλέπει Μισέλ και Κέρι

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και τον απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για την Κλιματική Αλλαγή θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στο περιθώριο της συμμετοχής στου στη Σύνοδο «One Ocean» που πραγματοποιείται αύριο στη Βρέστη της Γαλλίας, όπως ανέφερε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος.

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, από τη Γαλλία, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του έφθασαν σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει αύριο στη Σύνοδο ‘One Ocean΄ που διοργανώνει η Γαλλική Προεδρία της ΕΕ και κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν. Στη Σύνοδο προσκλήθηκαν, επίσης, και θα συμμετάσχουν και αρχηγοί κρατών εκτός ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου που αρχίζουν αύριο το πρωί και θα είναι ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα ‘Ένας ωκεανός λύσεων για την κλιματική αλλαγή’.

Θέμα της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με επίκεντρο την Πράσινη Ναυτιλία.

Στη συζήτηση θα πάρουν, επίσης, μέρος ο Πρόεδρος Μακρόν και ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, άλλων κρατών και διεθνών οργανισμών.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισιέλ, καθώς και με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα κ. Τζον Κέρι, με τον οποίο θα συζητήσει εκτενώς και για την πρωτοβουλία του για αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top