Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: Κατηγορεί την ΕΕ ότι διεξάγει «έναν ιερό πόλεμο, έναν τζιχάντ» - Ενδεχόμενο εξόδου της χώρας του

Πρωθυπουργός Ουγγαρίας: Κατηγορεί την ΕΕ ότι διεξάγει «έναν ιερό πόλεμο, έναν τζιχάντ» - Ενδεχόμενο εξόδου της χώρας του

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν αναφέρθηκε το Σάββατο για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ενωση, την οποία κατηγόρησε για μισαλλοδοξία, υποστηρίζοντας ότι διεξάγει "έναν ιερό πόλεμο, έναν τζιχάντ". Μιλώντας νωρίτερα ψες σε υποστηρικτές του κόμματός του στη Βουδαπέστη, ο κ. Ορμπαν άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει η πιθανότητα η Ουγγαρία να αποχωρήσει από την ΕΕ.

"Υπό το σύνθημα του κράτους δικαίου, η ΕΕ διεξάγει έναν ιερό πόλεμο, έναν τζιχάντ", δήλωσε ο Ούγγρος Πρωθυπουργός και ζήτησε "ανοχή" για τη χώρα του από την ΕΕ. "Διαφορετικά δεν θα είναι δυνατό να συνεχίσουμε σε κοινό δρόμο", είπε.

Ο Βίκτορ Ορμπαν επιτέθηκε στην ΕΕ λίγες ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο σχετικά με τον νέο μηχανισμό κράτους δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κανονισμός προβλέπει ότι οι χώρες που παραβιάζουν τις αρχές του κράτους δικαίου μπορούν να δουν τους πόρους τους από τον προϋπολογισμό της ΕΕ να περικόπτονται. Η Ουγγαρία και η Πολωνία έχουν προσφύγει κατά του μηχανισμού, ο οποίος αποφασίστηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει ανακοινώσει ότι θα εκδώσει την απόφασή του την ερχόμενη Τετάρτη.

Εδώ και καιρό τα αρμόδια όργανα της ΕΕ και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τον Βίκτορ Ορμπαν ότι καταλύει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. "Για αυτούς, το κράτος δικαίου είναι μόνο το μέσο με το οποίο θέλουν να μας ζυμώσουν σε κάτι που θα τους μοιάζει", δήλωσε σχετικά ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η Ουγγαρία δεν επιθυμεί να γίνει σαν την δυτική Ευρώπη, όπως δεν περιμένει από τη Δύση να υιοθετήσει και την ουγγρική πολιτική ασύλου ή οικογένειας.

"Η Ουγγαρία θέλει να διατηρήσει την ΕΕ ενωμένη παρά την αυξανόμενη πολιτισμική αποξένωση. Για αυτό και η Βουδαπέστη έχει επανειλημμένα κάνει προσφορές ανοχής στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Δεν υπάρχει άλλη λύση, μόνο η ανοχή. Μόνο έτσι μπορούμε να βρούμε κοινό δρόμο", δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός στην έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, για τις εκλογές της 3ης Απριλίου, στις οποίες για πρώτη φορά αντιμετωπίζει υπολογίσιμο ανταγωνισμό, καθώς απέναντί του είναι ενωμένη η αντιπολίτευση, από όλο το πολιτικό φάσμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE