ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για χαλαρώσεις - Τέλος ο αποκλεισμός στους ανεμβολίαστους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για χαλαρώσεις - Τέλος ο αποκλεισμός στους ανεμβολίαστους

Η μείωση του αριθμού των ασθενών στα νοσηλευτήρια και ειδικά αυτών που χρειάζονται νοσηλεία στις μονάδες εντατικής θεραπείας φέρνει σκέψεις για άρση των περιοστικών μέτρων που είναι τώρα σε ισχύ.

Όπως όλα δείχνουν, οι ανεμβολίαστοι πολίτες, θα μπορούν πλέον να εισέρχονται σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, κινηματογράφους και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες που μέχρι τώρα απαγορεύεται.

Τους τελευταίες δυο μήνες περίπου, υπάρχει το «μπλόκο» στα άτομα που δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού και παρόλο που ορισμένα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας είναι εναντίον στην άρση του συγκεκριμένου μέτρου, καθώς θεωρούν πως η εμβολιαστική κάλυψη δεν φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα, φαίνεται πως θα προχωρήσει η συγκεκριμένη χαλάρωση, με την προϋπόθεση πως θα έχουν στην κατοχή τους αρνητικό τεστ 24 ωρών.

Την ίδια ώρα στο τραπέζι βρίσκεται και η επιστροφή του χορού στα νυχτερινά και μουσικοχορευτικά κέντρα, όπως επίσης και η αύξηση στον αριθμό των ατόμων σε διάφορες συναθροίσεις.

Το γεγονός ότι η παραλλαγή «Όμικρον» προκαλεί πιο ήπια συμπτώματα, είναι κάτι θετικό που δείχνει πως ιός εξασθενεί και ότι φτάνουμε όλο και πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας, ενώ η πλειοψηφία όσων νοσηλεύτηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας ήταν με την παραλλαγή Δέλτα.

Όλα τα πιο πάνω είναι αυτά που κάνουν τους ειδικούς να σκέφτονται όλο και περισσότερο τις χαλαρώσεις και έτσι θα εισηγηθούν στον Υπουργό Υγείας άρση των περιοριστικών μέτρων και μια νέα καθημερινότητα χωρίς αποκλεισμούς που θα στοχεύουν τους μη εμβολιασμένους πολίτες, εισηγήσεις οι οποίες θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για τελική έγκριση.

Σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, χθες Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, άλλα 2.047 νέα κρούσματα (ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των εξετάσεων 2,51%). Παράλληλα 182 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ, εκ΄των οποίων 41 σε σοβαρή κατάσταση (0 σε ΜΕΘ/11 διασωληνωμένοι, 30 σε ΜΑΦ).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top