ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικόλας αναμένει Στέφανο & Αβέρωφ χωρίς επιστροφή- Eτοιμάζεται ο Χριστοδουλίδης

Νικόλας αναμένει Στέφανο & Αβέρωφ χωρίς επιστροφή- Eτοιμάζεται ο Χριστοδουλίδης

Εξελίξεις στο μέτωπο των προεδρικών εκλογών θα πρέπει να αναμένονται τις επόμενες μέρες, ιδιαίτερα στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, όπου εκκρεμεί η πρώτη και σημαντική από όλες τις απόψεις συνάντηση των ηγετών του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ. Η καραντίνα στην οποία τέθηκε ο Στέφανος Στεφάνου λόγω covid, ανέστειλε για λίγο το πρόγραμμά του αλλά οι διεργασίες δεν σταματούν ούτε λεπτό. Στο ΑΚΕΛ επενδύουν πολλά στην επιδιωκόμενη συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης με διακηρυγμένο στόχο τη σύμπηξη μετώπου μέσα από το οποίο θα αναδυθεί μια προοδευτική κυβέρνηση.

Τον ίδιο στόχο θέτει δημοσίως και το ΔΗΚΟ με τον Πρόεδρό του, Νικόλα Παπαδόπουλο να προτάσσει το ρυθμιστικό ρόλο του κόμματός του στην εκλογική αναμέτρηση του 2023. Εάν όλα κυλίσουν χωρίς κανένα πρόβλημα τότε θα πρέπει να αναμένεται ότι η συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών θα κλειδώσει τις αμέσως επόμενες μέρες και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν ο κ. Στεφάνου θα αποδεσμευτεί.

Στο ΑΚΕΛ έχει αρχίσει ο διάλογος σε επίπεδο των μελών του κόμματος, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, επικροτούν το πολιτικό πλαίσιο που καθόρισε η Κεντρική Επιτροπή για συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το όνομα του υποψηφίου ασφαλώς παραμένει το μείζον ερώτημα, που απασχολεί τόσο την κομματική βάση όσο και την ηγεσία, η οποία συστήνει υπομονή, γιατί τώρα προέχει η συζήτηση με τα άλλα κόμματα για τον καθορισμό του πλαισίου συνεργασίας. Στο ΑΚΕΛ η συνεργασία με τα άλλα κόμματα αποτελεί την πρώτη επιλογή και μόνο σε περίπτωση που δεν καρποφορήσει η προσπάθεια θα ενεργοποιηθεί το plan B για αυτόνομη κάθοδο. Από την ίδια αφετηρία ξεκινά και το ΔΗΚΟ, στη βάση της πρόσφατης πολιτικής διακήρυξης του συνεδρίου, που άναψε το πράσινο φως στην ηγεσία για διερεύνηση του εδάφους για συνεργασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το όνομα του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι το πρώτο που θα προταθεί στο ΑΚΕΛ και στα άλλα κόμματα, χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση. Τονίζεται ωστόσο ότι το όνομα που θα αντιπροταθεί θα πρέπει να συσπειρώνει το ΔΗΚΟ ή σε κάθε περίπτωση να έχει σοβαρά ερείσματα ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματος. Το όνομα του Νίκου Χριστοδουλίδη φαίνεται, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΔΗΚΟ, να είναι ένα από αυτά.

Ξεκάθαρος ο Αβέρωφ

Tέρμα στην ψιθυρολογία που τον θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητάς του σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσει την απαιτούμενη στήριξη, έβαλε ο ίδιος ο Αβέρωφ Νεοφύτου στελεχών του κόμματος που έχουν αιρετό ή άλλο πολιτειακό αξίωμα, στη σύναξη του Σαββάτου. Ο κ. Νεοφύτου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και κάλεσε όλους να δώσουν τη μεγάλη μάχη ώστε η παράταξη να βγει νικήτρια για μια ακόμη φορά, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και το αρνητικό κλίμα. Στη συγκέντρωση τονίστηκε η ανάγκη για καλύτερο συντονισμό του κόμματος με την κυβέρνηση για αποτελεσματικότερη παραγωγή και υλοποίηση πολιτικών που περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τονίστηκαν ιδιαίτερα οι μεγάλες εκκρεμότητες που βρίσκονται ενώπιον της Βουλής για μια σειρά από ζητήματα, όπως είναι οι μεταρρυθμίσεις, που θα βοηθήσουν τη χώρα να κάνει το μεγάλο βήμα προς τα μπροστά, ενώ όλοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη για καλύτερη επικοινωνιακή διαχείριση, που θα βοηθήσει στην ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του κόμματος.

Πρόσω ολοταχώς ο Χριστοδουλίδης

Η εσωστρέφεια σε επίπεδο ηγεσίας και βάσης του κόμματος απασχολεί έντονα την Πινδάρου, η οποία παρακολουθεί με ενδιαφέρον αλλά και αγωνία τις κινήσεις του τέως Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη. Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών φέρουν τον κ. Χριστοδουλίδη να συνεχίζει τις επαφές του, από τις οποίες προκύπτει ότι εάν δεν υπάρξει κάποια σημαντική ανατροπή θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος το 2023. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στήνει το γραφείο του, που βρίσκεται στη λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη, όπου αρχίζει τις επαφές του με προσωπικότητες από διάφορους χώρους και οργανωμένα σύνολα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top