ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ελεύθεροι υπό όρους μέχρι τη δίκη οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση εγγραφής βρέφους

Ελεύθεροι υπό όρους μέχρι τη δίκη οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση εγγραφής βρέφους

Σε άμεση καταχώρηση προχώρησε χθες το Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Λευκωσία, αναφορικά με υπόθεση εγγραφής βρέφους από αφρικανική χώρα, με ημερομηνία έναρξης της δίκης στις 14 Μαρτίου, 2022.

Συγκεκριμένα, μητέρα αφρικανικής καταγωγής με το νεογέννητο της μετέβηκε στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας μαζί με ευρωπαίο υπήκοο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι ο βιολογικός πατέρας του νεογέννητου για την εγγραφή του, όμως ηγέρθηκαν υποψίες για την γνησιότητα των εγγράφων που παρουσιάσθηκαν.

Για τους τρείς υπόπτους, το Κακουργιοδικείο διέταξε όπως αφεθούν ελεύθεροι με τους ακόλουθος όρους:

1ο πρόσωπο: €7,000 μετρητά ή υπογραφή εγγύησης €15,000 με έναν αξιόχρεο εγγυητή, να παραδώσει ταξιδιωτικά έγγραφα, να παρουσιάζεται κάθε μέρα σε συγκεκριμένη ώρα σε συγκεκριμένο Αστυνομικό Σταθμό, να διαμένει σε συγκεκριμένη οδό και τα στοιχεία του να τοποθετηθούν στον κατάλογο STOP – LIST.

2ο πρόσωπο: €3,000 μετρητά ή υπογραφή εγγύησης €15,000 με έναν ή δύο αξιόχρεους εγγυητές, να παραδώσει ταξιδιωτικά έγγραφα, να παρουσιάζεται κάθε μέρα σε συγκεκριμένη ώρα σε συγκεκριμένο Αστυνομικό Σταθμό και τα στοιχεία του να τοποθετηθούν στον κατάλογο STOP – LIST.

3ο πρόσωπο: €3,000 προσωπική εγγύηση.

Το πρώτο και το δεύτερο πρόσωπο θα παραμείνουν υπό κράτηση αφού μέχρι στιγμής δεν εκπλήρωσαν τους όρους που τέθηκαν από το Κακουργιοδικείο.

Την υπόθεση διερευνά το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λευκωσίας και την ΥΑΜ Αρχηγείου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top