ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ντουμπάϊ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με γεμάτη ατζέντα - Ενισχύονται οι σχέσεις Κύπρου-ΗΑΕ

Στο Ντουμπάϊ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με γεμάτη ατζέντα - Ενισχύονται οι σχέσεις Κύπρου-ΗΑΕ

Με γεμάτη ατζέντα και σημαντικές συναντήσεις αναχωρεί για το Ντουμπάϊ τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας.


Η επίσκεψη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να έχει συναντήσεις οι οποίες θα συμβάλουν στην εμβάθυνση των σχέσεων της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΠτΔ Ανδρέας Ιωσήφ.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύει πολυμελής αντιπροσωπεία στην οποία θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Οικονομικών, Άμυνας, Ενέργειας, Μεταφορών, Γεωργίας, οι Υφυπουργοί Καινοτομίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος καθώς και επιχειρηματίες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν διμερείς διαβουλεύσεις και συναντήσεις με κρατικούς αξιωματούχους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τόσο σε επίπεδο ηγετών όσο και σε Υπουργών της Δημοκρατίας με τους ομολόγους τους.

Ένεκα της θητείας των ΗΑΕ, ως Μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να ενημερώσει  για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και στο θέμα των Βαρωσίων, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που έχει καταθέσει η πλευρά μας και τις προσπάθειες που καταβάλει για την επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, καθώς επίσης και για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ο κ. Ιωσήφ.

Στις 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί Επιχειρηματικό Φόρουμ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, o οποίος θα είναι εκ των ομιλητών. Στο Περίπτερο της Κύπρου στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο της έκθεσης EXPO, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα χαιρετίσει την εκδήλωση για την εθνική μέρα της Κύπρου η οποία θα λάβει χώρα στο κεντρικό κτίριο Al Wasl. Η παγκόσμια έκθεση EXPO είναι η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο, η οποία ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την 31η Μαρτίου.

Η συμμετοχή της Κύπρου τελεί υπό τον συντονισμό του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus).

Η Έκθεση, που έχει ως κεντρικό θέμα το “Connecting Minds, Creating the Future”, στοχεύει στη σύσταση μιας παγκόσμιας πλατφόρμας για συμφωνίες και διεθνείς συνεργασίες. Αναμένεται να προσελκύσει περίπου 25 εκατομμύρια επισκέπτες, με συμμετοχές από 192 χώρες. Τους επισκέπτες στο κυπριακό περίπτερο καλωσορίζει ολόγραμμα της θεάς Αφροδίτης, ταξιδεύοντάς τους στην ιστορική πορεία του νησιού.

Στόχος της συμμετοχής της Κύπρου στην έκθεση EXPO είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας της χώρας και της παρουσίασης των επιχειρηματικών και επενδυτικών ευκαιριών που αυτή προσφέρει.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Κύπρο να προβάλει τις ευκαιρίες που παρουσιάζει, αφού η έκθεση πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των χωρών του Κόλπου. Προβάλλεται η πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας, αναδεικνύεται η Κύπρος ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός και κέντρο εκπαίδευσης, επιστημών, έρευνας και καινοτομίας. Επίσης, προωθείται η χώρα μας ως ένα διεθνές επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, Υπουργοί συμμετέχουν σε διάφορες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες εκδηλώσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top