ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έφοδος Αστυνομίας σε ξενοδοχείο - Βρήκαν δύο αιτητές ασύλου που εργάζονταν χωρίς άδεια

Έφοδος Αστυνομίας σε ξενοδοχείο - Βρήκαν δύο αιτητές ασύλου που εργάζονταν χωρίς άδεια

Υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και απασχόλησης, διερευνά η Αστυνομία Πάφου εναντίον επτά προσώπων στην Πάφο.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, στις 20.2.22 στις 10:30 μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου μετέβησαν σε ξενοδοχείο της περιοχής Πέγειας για διερεύνηση πληροφορίας ότι στο μέρος εργάζονταν πρόσωπα από αφρικανικές χώρες.

Εκεί εντόπισαν δύο πρόσωπα, τα οποία από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε ότι είναι αιτητές πολιτικού ασύλου και δεν είχαν άδεια εξάσκησης του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Τα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν για τα αδικήματα της παράνομης απασχόλησης και τέθηκαν υπό κράτηση στον αστυνομικό σταθμό Πέγειας. Ακολούθως κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα στο Δικαστήριο. Στις ανακριτικές τους καταθέσεις ανέφεραν ότι ο εργοδότης τους είναι Ελληνοκύπριος. ο οποίος αναζητήθηκε αλλά αρχικά δεν εντοπίστηκε. Ακολούθως αυτός εντοπίστηκε και κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.

Εξάλλου σε άλλη περίπτωση χθες μεταξύ των ωρών 08:15 μέχρι 15:00 έγινε έλεγχος από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Στο πλαίσιο της επιχείρησης έγινε έλεγχος σε πέντε διαφορετικούς τόπους όπου διενεργούνταν οικοδομικές εργασίες ενώ σε μια άλλη επιχείρηση ελέγχθηκαν 21 αλλοδαποί εργοδοτούμενοι τόσο από ευρωπαϊκές όσο και από τρίτες χώρες.

Από τους πιο πάνω ελέγχους συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης παραμονής στην Δημοκρατία ένα πρόσωπο το οποίο διαμένει στην Δημοκρατία ως αιτητής πολιτικού ασύλου και εργαζόταν παράνομα ως εργάτης οικοδομών. Επίσης εντοπίστηκε ο εργοδότης του πιο πάνω προσώπου που είναι μόνιμος κάτοικος Πάφου. Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.

Σε τρίτη περίπτωση χθες μέλη της ΥΑΜ μετέβησαν σε υπό ανακαίνιση κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Γλάδστωνος στην Πάφο προς διερεύνηση πληροφορίας για αλλοδαπούς που εργάζονταν παράνομα. Κατά την είσοδο τους στο μέρος τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν ένα πρόσωπο που διαφάνηκε ότι είναι αιτητής πολιτικού ασύλου και ότι η αίτηση του τελεί υπό εξέταση. Ως εκ τούτου διαμένει ο 23χρονος διαμένει νόμιμα στο έδαφος της Δημοκρατίας. Από τότε ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχε οποιαδήποτε άδεια εργασίας από το Τμήμα Εργασίας και συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα που διέπραττε, δηλαδή της παράνομης απασχόλησης.

Στην συνέχεια στην σκηνή παρουσιάστηκε ως εργολάβος και ο εργοδότης του επίσης αλλοδαπός ηλικίας 36 ετών. Όπως διαφάνηκε ο 36χρονος διαμένει μόνιμα στην Δημοκρατία υπό το καθεστώς της συμπληρωματικής προστασίας και τον οποίο ο 23χρονος υπέδειξε ως το πρόσωπο που τον προσέλαβε στην εργασία .Τα δύο πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητεθούν αργότερα στο Δικαστήριο.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τον αστυνομικό σταθμό Πέγειας και τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top