ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Χατζηπαντέλα: Έγινε το πρώτο βήμα για περισσότερες χαλαρώσεις - Προβλήματα για test to stay στα νηπιαγωγεία

Χατζηπαντέλα: Έγινε το πρώτο βήμα για περισσότερες χαλαρώσεις -  Προβλήματα για test to stay στα νηπιαγωγεία

Την ελπίδα το σημερινό πρώτο βήμα των χαλαρώσεων να είναι το πρώτο βήμα για περισσότερες, που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, εξέφρασε τη Δευτέρα 21/2 ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν πιστά τα μέτρα και τα πρωτόκολλα.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο έκτακτης συνεδρίας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, η οποία εξέτασε τη λειτουργία των σχολείων και τα πιθανά προβλήματα που προκύπτουν, μετά την κορύφωση της πανδημίας COVID-19, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα των χαλαρώσεων πρέπει οι πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα και τα πρωτόκολλα, που αποφάσισαν οι ειδικοί τη συγκεκριμένη στιγμή.

Διεμήνυσε ότι από τους πολίτες εξαρτάται αν θα κάνουμε το rapid test τους κάθε εβδομάδα ή κάθε 24 ώρες ή 48 ώρες, ανάλογα με το πρωτόκολλο, σημειώνοντας επίσης πως από τους ίδιους εξαρτάται αν θα φορούμε τις μάσκες.

«Από εμάς εξαρτάται», συνέχισε, «αν θα τηρήσουμε πιστά αυτά τα μέτρα και εύχομαι να τα τηρήσουμε και τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες να είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε επιπρόσθετες χαλαρώσεις».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχουμε μπει σε καταγεγραμμένη πορεία αποκλιμάκωσης των μέτρων, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως αυτή τη στιγμή ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει ακόμα περισσότερο τις χαλαρώσεις και να δώσει περισσότερες.

Προβλήματα από εφαρμογή του μέτρου test to stay στα νηπιαγωγεία
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Υγείας είπε πως υπάρχουν προβλήματα από τη σημερινή έναρξη της εφαρμογής του μέτρου test to stay στα νηπιαγωγεία, ωστόσο, σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί εκτενώς.

Εξήγησε πως όταν εφαρμόζονται νέα μέτρα, που δεν υπήρχαν προηγουμένως, «είναι λογικό να υπάρχουν προβλήματα».

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, πως τα συγκεκριμένα προβλήματα θα λυθούν ένα προς ένα με διάλογο και καλή θέληση.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top