ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι θα τσικνίσουν στα σχολεία - Οι οδηγίες από το Υπ. Υγείας

Έτσι θα τσικνίσουν στα σχολεία - Οι οδηγίες από το Υπ. Υγείας

Θα τσικνίσουν και οι μαθητές την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στις σχολικές μονάδες, πάντα ωστόσο τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα με βάση τα όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα ο Προϊστάμενος Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας, Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης απέστειλε Εγκύκλιο στους Διευθυντές των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, Δημοτικής, Μέσης, Γενικής και Μέσης Τεχνικής και
Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, όπου αναγράφονται οι κατευθυντήριες οδηγίες που δόθηκαν από το Υπ. Υγείας.

Σε περίπτωση που η σχολική μονάδα αποφασίσει να πραγματοποιήσει κάποια εκδήλωση θα πρέπει να γίνει σε εξωτερικό χώρο, να διατηρηθεί η ομάδα (bubble) της τάξης, η αντισηψία χεριών και η χρήση μάσκας και να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις, σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Επίσης, σε περίπτωση που οι σχολικές μονάδες, σε συνεννόηση με τον οικείο Σύνδεσμο Γονέων, αποφασίσουν η εκδήλωση να περιλαμβάνει ετοιμασία ή/και κατανάλωση εδεσμάτων, θα πρέπει να ακολουθούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας που επισυνάπτονται.

Εάν ακόμη γίνουν παιχνίδια, αυτά να γίνουν από κάθε τμήμα ξεχωριστά, να μην αναμειχθούν παιδιά από διαφορετικά τμήματα και να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο

Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Διαχειρίσιμη η κατάσταση - Ελέγχεται από τις δυνάμεις πυρόσβεσηςΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top