Έτσι θα τσικνίσουν στα σχολεία - Οι οδηγίες από το Υπ. Υγείας

Έτσι θα τσικνίσουν στα σχολεία - Οι οδηγίες από το Υπ. Υγείας

Θα τσικνίσουν και οι μαθητές την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου στις σχολικές μονάδες, πάντα ωστόσο τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα με βάση τα όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα ο Προϊστάμενος Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας, Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης απέστειλε Εγκύκλιο στους Διευθυντές των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, Δημοτικής, Μέσης, Γενικής και Μέσης Τεχνικής και
Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, όπου αναγράφονται οι κατευθυντήριες οδηγίες που δόθηκαν από το Υπ. Υγείας.

Σε περίπτωση που η σχολική μονάδα αποφασίσει να πραγματοποιήσει κάποια εκδήλωση θα πρέπει να γίνει σε εξωτερικό χώρο, να διατηρηθεί η ομάδα (bubble) της τάξης, η αντισηψία χεριών και η χρήση μάσκας και να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις, σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.

Επίσης, σε περίπτωση που οι σχολικές μονάδες, σε συνεννόηση με τον οικείο Σύνδεσμο Γονέων, αποφασίσουν η εκδήλωση να περιλαμβάνει ετοιμασία ή/και κατανάλωση εδεσμάτων, θα πρέπει να ακολουθούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας που επισυνάπτονται.

Εάν ακόμη γίνουν παιχνίδια, αυτά να γίνουν από κάθε τμήμα ξεχωριστά, να μην αναμειχθούν παιδιά από διαφορετικά τμήματα και να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Με βάση τα στοιχεία (σε ότι αφορά την υπόθεση «Σάντη»), η Αστυνομία έχει προχωρήσει ουσιαστικά στην εξέταση της υπόθεσης και βρίσκεται ήδη στον πυρήνα της διερεύνησης, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Θεμιστός Αρναούτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανένα πρόσωπο δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου και υπεράνω της διαδικασίας, όπως και κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να στοχοποιείται χωρίς τεκμήρια».

BEST OF TOTHEMAONLINE