ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφέθηκε στο έλεος του Θεού η Σχολή Κωφών στη Λευκωσία - Θλιβερές συνθήκες «αποσύνθεσης»

Αφέθηκε στο έλεος του Θεού η Σχολή Κωφών στη Λευκωσία - Θλιβερές συνθήκες «αποσύνθεσης»

Σε άθλιες, τριτοκοσμικές συνθήκες βρίσκεται η Σχολή Κωφών «Γεώργιος Μάρκου» στη Λευκωσία. Πριν από μερικές μέρες έπεσε κομμάτι από σίδερο και μπετόν την ώρα που λειτουργούσε η Σχολή.

Το κτήριο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 80’ και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι χρειάζεται συντήρηση από τους αρμόδιους φορείς.

Το μάθημα της μαγειρικής διεξάγεται σε μια καντίνα πολύ μικρή και γενικότερα το σχολείο παρουσιάζει εικόνα «αποσύνθεσης» και ολικής εγκατάλειψης.

Χαρακτηριστικό της θλιβερής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το σχολείο είναι το γεγονός ότι μέρος του κτηρίου αξιοποιείται από το Α’ Νηπιαγωγείο Μακεδονίτισσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν αίθουσες για όλα τα τμήματα μαθητών, με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να μετακινούνται συνεχώς.

Τόσο οι γονείς όσο και μέλη του συνδέσμου της σχολής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την κατάσταση και ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας όπως δράσει άμεσα.

Μάλιστα, από τον Οκτώβριο έχει σταλθεί επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα που παρουσιάζονται καθημερινά, μέσα από την οποία ζητείται όπως μετακινηθεί το νηπιαγωγείο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει καμία επίσημη απάντηση για το θέμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top