ΔΙΕΘΝΗ

Σε ετοιμότητα το ΝΑΤΟ - Αναμένει επίθεση ευρείας κλίμακας στην Ουκρανία από τη Ρωσία

Σε ετοιμότητα το ΝΑΤΟ  - Αναμένει επίθεση ευρείας κλίμακας στην Ουκρανία από τη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ αναμένει μια επίθεση ευρείας κλίμακας της Ρωσίας στην Ουκρανία και έθεσε σε ετοιμότητα τη δύναμη ταχείας αντίδρασης, ώστε να υπερασπιστεί τους συμμάχους του, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Όλα αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια μαζική επίθεση στην Ουκρανία», μετά την αποστολή δυνάμεων στις αυτονομιστικές επαρχίες του Ντονμπάς», είπε ο Στόλτενμπεργκ μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας (NUC) στην έδρα του Συμφώνου, στις Βρυξέλλες.

Σε υψηλή ετοιμότητα παραμένει το ΝΑΤΟ χωρίς να έχουν ακόμη όμως αναπτυχθεί νατοικές δυνάμεις στην περιοχή, δήλωσε στο περιθώριο των εξελίξεων στο ουκρανικό ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ.

"Καταδικάζουμε την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονμπάς", επεσήμανε ο κος Στόλτενμπεργκ επισημαίνοντας πως η κίνηση του Ρώσου Προέδρου, περαιτέρω, να ζητήσει από την ρωσική βουλή  άδεια για την αποστολή στρατευμάτων της χώρας στο εξωτερικό επιτείνει την ρωσική επιθετική συμπεριφορά.

"Συνεχίζουμε να ζητούμε από τη Μόσχα να υποχωρήσει" τόνισε επιπρόσθετα σχολιάζοντας πως ποτέ δεν είναι αργά για να σταματήσει η επίθεση.


Όπως τόνισε, η Ρωσία έχει εισβάλει στην Ουκρανία από το 2014 (όταν προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας), και τώρα βλέπουν να υφίσταται νέα εισβολή. 

Παράλληλα, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι η Συμμαχία συνεχίζει να παρακολουθεί στις συνεχιζόμενες προκλήσεις στην περιοχή του Ντονμπάς και επισήμανε ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να παρέχει ισχυρή πολιτική στήριξη στο Κίεβο.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ πρόσθεσε ακόμη ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να κάνουν ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να θωριστεί η Συμμαχία έναντι επιθετικών κινήσεων, ενώ τόνισε ότι ήδη 100 μαχητικά αεροσκάφη βρίσκονται σε κατάσταση "αυξημένης ετοιμότητας".

Πηγή: skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top