ΔΙΕΘΝΗ

Τατάρ για το κλείσιμο του FIR σε ρωσικά αεροπλάνα: Κανείς δεν αγγίζει τον «εναέριο χώρο μας»

Τατάρ για το κλείσιμο του FIR σε ρωσικά αεροπλάνα: Κανείς δεν αγγίζει τον «εναέριο χώρο μας»

Κανείς δεν αγγίζει τον «εναέριο μας χώρο», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι η «ε/κ διοίκηση» - όπως αποκάλεσε την ΚΔ – δεν είναι αρμόδια ούτε υπεύθυνη για να αποφασίζει το κλείσιμο του εναέριο χώρου και για το ψευδοκράτος.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης εξέδωσε γραπτή δήλωση σχετικά με την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά από απόφαση της ΕΕ, να «κλείσει» τον εναέριο χώρο για τα ρωσικά αεροσκάφη, ως μία από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο η «ε/κ διοίκηση» να προσθέτει στον εναέριο χώρο της τον «εθνικό εναέριο χώρο» του ψευδοκράτους και να δημοσιεύει σχετικούς χάρτες.

Αποκλείεται η ελληνοκυπριακή διοίκηση, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, «να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια και να λάβει αποφάσεις για λογαριασμό μας ενάντια στην ΄κυριαρχική μας ισότητα, το ισότιμο καθεστώς΄ και τα κατοχυρωμένα δικαιώματα που αποκτήσαμε το 1960 στην επικράτεια» του ψευδοκράτους και στον «εθνικό εναέριο χώρο», υποστήριξε.

Μάταιη η προσπάθεια, κατέληξε, να προσπαθεί η ε/κ πλευρά, που βλέπει ως μόνο ιδιοκτήτη του νησιού τον εαυτό της, να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, να προσπαθεί να ξεγελάσει την διεθνή κοινότητα και να «απλώνει χέρι στα κυριαρχικά δικαιώματα της ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

Στο μεταξύ απόψε, η τ/κ ιστοσελίδα Κίπρις Ποστασί δημοσίευσε ότι αεροπλάνο με 156 Γερμανούς τουρίστες έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον χειμερινό τουρισμό.

Η ιστοσελίδα ανάρτησε και σχετικό βίντεο από την άφιξη του αεροσκάφους και των τουριστών. Όπως αναφέρεται, πρόκειται για το «δεύτερο στάδιο του χειμερινού τουρισμού». Μέχρι τον Μάιο, προστίθεται, αναμένεται να φτάσουν στα κατεχόμενα 30.000 τουρίστες.

Δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα το όνομα της αεροπορικής εταιρείας και πως πραγματοποιήθηκε η πτήση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top