ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Ο Ακιντζί αναίρεσε τις θέσεις του για συμμέτοχη Τ/κ στους Κυπριακούς θεσμούς

Λιλλήκας: Ο Ακιντζί αναίρεσε τις θέσεις του για συμμέτοχη Τ/κ στους Κυπριακούς θεσμούς

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει ότι το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014 ξεκαθάρισε τις αρχές και το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο κ. Ακιντζί με τις χθεσινές του δηλώσεις επαναφέρει στο τραπέζι τις πάγιες Τουρκικές θέσεις για χωριστή κυριαρχία και κατάλυση όχι μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Ακιντζί, είπε ο κ. Λιλλήκας, αναίρεσε τις θέσεις του για συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και από κοινού αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως τις εξέφρασε το 2005 και προβάλλει σήμερα τη θέση για νέο κράτος που θα δημιουργηθεί από δύο συνιστώντα κράτη. Ταυτόχρονα αναφέρεται «σε λύση που θα εντάσσει την Τουρκοκυπριακή κοινότητα στο διεθνές δίκαιο» χωρίς να εξηγεί τι ακριβώς εννοεί και πως αυτό θα γίνει.

Καλούμε για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σημείωσε, να θέσει το ζήτημα της συνέχειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της μιας και αδιαίρετης κυριαρχίας στο τραπέζι των συνομιλιών και να ζητήσει από τον κ. Ακιντζί να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

“Είναι αδιανόητο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε αυτά τα ζωτικής σημασίας ζητήματα να ικανοποιείται ακροβατώντας με ασάφειες και διφορούμενες έννοιες. Αν ο κ. Ακιντζί και η Άγκυρα είναι τόσο θετικοί όσο ο Πρόεδρος και ο κ. Άιντα θέλουν να τους παρουσιάζουν  δεν θα έχουν ένσταση σε αλλαγή της ορολογίας και εγκατάλειψη όρων όπως το «συνιστών κράτος» κλπ. Έτσι θα διαπιστωθεί στην πράξη η καλή βούληση και η πραγματική λύση που η τουρκική πλευρά επιδιώκει”, κατέληξε ο κ. Λιλλήκας.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top