ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτες αντιδράσεις για νέους Δήμους - «Για το καλό της Αραδίππου και της Λάρνακας»

Πρώτες αντιδράσεις για νέους Δήμους - «Για το καλό της Αραδίππου και της Λάρνακας»

Την εκτίμηση ότι θα είναι προς όφελος των δημοτών Αραδίππου και Λάρνακας το γεγονός ότι οι αντίστοιχοι δήμοι παραμένουν δύο ξεχωριστές οντότητες μετά τη ψήφιση από τη Βουλή της μεταρρύθμισης για την τοπική αυτοδιοίκηση, εξέφρασε ο δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για ενοποίηση της Αραδίππου με τις κοινότητες Κελιών και Τρούλλων, ο κ.Ευαγγελίδης είπε ότι η ενοποίηση αυτή έπρεπε να γίνει, με βάση τις μελέτες που είχαν διενεργηθεί. «Πιστεύω ότι θα είναι προς το συμφέρον των δημοτών της Αραδίππου και της Λάρνακας, το γεγονός ότι οι δύο αυτοί δήμοι τελικά δεν θα ενοποιηθούν», ανέφερε.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα ομάδα πολιτών Λάρνακας – Αραδίππου, που είχε ζητήσει ενοποίηση των δύο αυτών δήμων, ο Ε. Ευαγγελίδης είπε ότι τα άτομα που υποστήριζαν αυτή την ενοποίηση ανήκαν στο ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι Αραδίππου που ήθελαν μια τέτοια ενοποίηση ήταν πολύ λίγοι. Όσον αφορά την ενοποίηση του Δήμου Δερύνειας με το Δήμο Παραλιμνίου, ο δήμαρχος του ακριτικού δήμου Άντρος Καραγιάννης έδειξε να συμβιβάζεται με την απόφαση της Βουλής, παρόλο που οι αρχικές του τοποθετήσεις ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες. «Η Βουλή αποφάσισε και η απόφασή της είναι σεβαστή. Θα συμπορευθούμε με το Παραλίμνι για το καλό των δημοτών μας και για το καλό της περιοχής μας γενικότερα. Έχουμε όλη την καλή θέληση για συνεργασία. Η Δερύνεια θ’ αποδείξει σε κάποιους ότι δεν είναι τυχαίος δήμος», ανέφερε.

Αντιδράσεις στο Κίτι
Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκύπτουν στο Κίτι, αφού μέλη του κοινοτικού συμβουλίου και ομάδα πολιτών τάσσονται κάθετα αντίθετοι με την απόφαση για ενοποίηση της κοινότητας τους με το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού. Εξού και το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (2/3) πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Σε επιστολή που απέστειλαν προς τον Υπουργό Εσωτερικών (ημερομηνίας 1/3), τα διαμαρτυρόμενα μέλη του Κ.Σ. Κιτίου αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι η συμπερίληψη του Κιτίου ως δημοτικό διαμέρισμα σ’ ένα δήμο, αντίθετα με την επιλογή του να συνεχίσει ως κοινοτικό συμβούλιο, παραβιάζει τις αρχές που είχαν τεθεί από την αρχή της συζήτησης του νομοσχεδίου, τον Μάρτιο του 2020, ώστε οι ενοποιήσεις να μην μετατρέπουν μια κοινότητα σε δημοτικό διαμέρισμα. Τονίζουν, επίσης, ότι το Κίτι δεν πρόκειται να αποδεχθεί να του επιβληθεί ετσιθελικά μία τέτοια μεταβολή και υποβάθμιση, όπως χαρακτηρίζουν την απόφαση της Βουλής. Αναφέρουν, τέλος, ότι η κοινότητα επιφυλάσσει κάθε δικαίωμα της για λήψη νομικών μέτρων που θα προσβάλλει μια τέτοια ενοποίηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top