Ουκρανία: Μικρό αγόρι κλαίει με λυγμούς καθώς περνά τα σύνορα με την Πολωνία

Ουκρανία: Μικρό αγόρι κλαίει με λυγμούς καθώς περνά τα σύνορα με την Πολωνία

Κλαίει με λυγμούς καθώς περπατά, τυλιγμένος με ένα παλτό και κρατώντας μόνο μια πλαστική σακούλα με αντικείμενα.

Συγκλονίζουν οι ιστορίες μικρών παιδιών που αναγκάζονται να φύγουν από την Ουκρανία μόνα τους, χωρίς καμία συνοδεία για να γλιτώσουν από την φρίκη του πολέμου.

Μετά την σοκαριστική ιστορία ενός 11χρονου, ο οποίος πέρασε τα ουκρανικά σύνορα με προορισμό τη γειτονική Σλοβακία έχοντας γραμμένο στο χέρι του έναν αριθμό τηλεφώνου, το CNN παρουσιάζει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα νεαρό αγόρι να περνάει τα σύνορα στην Πολωνία, περπατώντας μπροστά από μια ομάδα ενηλίκων.

«Προφανώς μόνος, κλαίει με λυγμούς καθώς περπατά, τυλιγμένος με ένα παλτό και κρατώντας μόνο μια πλαστική σακούλα με αντικείμενα. Φαίνεται απίστευτα μικρός στο πεζοδρόμιο, στέκεται χωριστά από άλλες οικογένειες που εκκενώνουν», αναφέρει το CNN.

Δεν διευκρινίζεται πάντως αν ο μικρός έκανε το ταξίδι της προσφυγιάς μόνος του, ή μαζί με την οικογένειά του η οποία ακολουθεί πιο μπροστά ή πιο πίσω. Υπάρχουν όμως παιδιά που πραγματικά περνούν τα σύνορα μόνα τους.

Στο μεγάλο προσφυγικό κύμα από την Ουκρανία αναφέρθηκε ο παρουσιαστής του CNN Άντερσον Κούπερ τονίζοντας ότι αν και οι γείτονες χώρες έχουν προσφέρει ένα θερμό καλωσόρισμα δεν υπάρχει εμπειρία που να μπορεί να συγκριθεί με το να ξυπνάς ένα πρωί ως ένας ξένος ανάμεσα σε ξένους. «Δύσκολο να φανταστείς τι σημαίνει αυτό μέχρι να δεις αυτό το παιδί στα σύνορα με την Πολωνία να περπατά μπροστά από τους ενήλικες ολομόναχο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE