ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέρδος με τη σέσουλα για τα γραφεία κηδειών – «Εκμεταλλεύονται την κατάσταση…χρεώνουν όσα θέλουν»

Κέρδος με τη σέσουλα για τα γραφεία κηδειών – «Εκμεταλλεύονται την κατάσταση…χρεώνουν όσα θέλουν»

Κέρδος ύψους €81.563.300 «άγγιξαν» τα γραφεία κηδειών στην Κύπρο την τελευταία δεκαετία που μας πέρασε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολίτης", επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, από το 2010 μέχρι το 2020 δείχνουν ότι καταγράφηκαν συνολικά 62.741 θάνατοι. Το μέσο κόστος μιας κηδείας στον τόπο μας, με τα απολύτως απαραίτητα, ανέρχεται στα €1.300 περίπου, όπως δήλωσαν στον «Πολίτη» ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών. Συνεπώς, ο συνολικός τζίρος των γραφείων κηδειών για τη δεκαετία που μας πέρασε ανέρχεται στα €81.563.300.

Το ποσό αυτό αυξάνεται κατακόρυφα εάν προστεθούν τα έσοδα από τα μνημεία και από τα φωτοκεραμικά, όπου εκτυπώνονται φωτογραφίες των νεκρών σε πορσελάνη και γρανίτη, σε ποικίλα σχέδια και μεγέθη.

"Αν το Τμήμα Φορολογίας αφαιρέσει τον τζίρο των 16 νόμιμων γραφείων κηδειών, τότε, θα διαπιστώσει τα αδήλωτα έσοδα από τα παράνομα γραφεία κηδειών", αναφέρει ο "Πολίτης"

Όσο αφορά τις χρεώσεις, η πρόεδρος του Συλλόγου Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών, Μάρω Μελά, δήλωσε στην εφημερίδα "Πολίτης" ότι τα γραφεία κηδειών οργανώνουν την κάθε κηδεία με γνώμονα τις προτιμήσεις και την οικονομική δυνατότητα των συγγενών του θανόντα ή της θανούσας. «Οι τιμές για ένα φέρετρο ξεκινούν από €550. Ωστόσο, ένας παράνομος μπορεί να χρεώσει το ίδιο φέρετρο €600 ή και €700», κατήγγειλε.

"Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση στην οποίαν βρίσκονται οι συγγενείς των νεκρών και χρεώνουν όσα θέλουν", είπε συγκεκριμένα.

Ωστόσο, παρόλο που ασκούνται στους παράνομους ποινικές διώξεις, αυτό δεν φαίνεται να τους πτοεί αφού εκτός του ότι συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, διαφημίζουν κιόλας τις υπηρεσίες τους ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κατάσταση αυτή εξακολουθεί να υφίσταται διότι οι αδήλωτοι, όπως αναφέρει ο «Πολίτης» θεωρούν πως θα τη γλυτώσουν με ένα χρηματικό πρόστιμο, το οποίο μπορούν να καλύψουν άνετα με μία μόνο κηδεία.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο αδειούχων Ιδιοκτητών γραφείων κηδειών, τα παράνομα γραφεία χρεώνουν τους συγγενείς των αποθανόντων και ΦΠΑ για τις υπηρεσίες τους, ενώ στάλθηκε και επιστολή στον γενικό εισαγγελέα, με την οποία ο σύνδεσμος, τον καλεί να παρέμβει προκειμένου να ανασταλεί η λειτουργία των παράνομων γραφείων κηδειών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top