Στο €1,51 δισ. τα έσοδα από τον τουρισμό το 2021

Στο €1,51 δισ. τα έσοδα από τον τουρισμό το 2021

Στο €1,51 δισεκατομμύριο διαμορφώθηκαν τα έσοδα από τον τουρισμό το 2021, σε μια χρονιά που η τουριστική βιομηχανία ακολούθησε πορεία ανάκαμψης, έπειτα από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα από τον τουρισμό την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου του 2021 παρουσίασαν αύξηση σε 286% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020, ενώ σε σχέση με το 2019 κατέγραψαν μείωση 43.6%.

Σημειώνεται ότι ο ρυθμός μείωσης των εσόδων από τον τουρισμό σε σύγκριση με το 2019 ήταν μικρότερος από τον αντίστοιχο ρυθμό μείωσης αφίξεων τουριστών το 2021, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 51.3%.

Εξάλλου, τα έσοδα από τον τουρισμό τον Δεκέμβριο 2021 έφθασαν τα €54,0 εκ. σε σύγκριση με €9,1 εκ. που καταγράφηκαν κατά τον Δεκέμβριο 2020 και παρέμειναν περίπου αμετάβλητα σε σύγκριση τον Δεκέμβριο του 2019, όταν τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα €54,6 εκ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.