ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Μπορούν να υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο υπό τη σκεπή ΕΕ

Τατάρ: Μπορούν να υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο υπό τη σκεπή ΕΕ

Μπορεί να υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο κάτω από τη σκέπη της ΕΕ, υποστήριξε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ ενώ επανέλαβε ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι η ‘κόκκινη γραμμή’.

Σε ομιλία του στην Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών στην Αττάλεια, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι μία από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες για την Κύπρο ήταν η ημερομηνία του 1571, όταν περιήλθε στην οθωμανική κυριαρχία. “Είμαστε πάντα στην Κύπρο και προσπαθούμε να διατηρήσουμε την παρουσία μας”, είπε. Ακόμη και όταν έφυγε η Οθωμανική Αυτοκρατορία από την Κύπρο, ο Ερσίν Τατάρ είπε “εμείς οι Κύπριοι πάντα κοιτούσαμε στην Ανατολία. Κοιτάζαμε τα βουνά του Ταύρου. Πάντα ονειρευόμασταν ‘Πότε θα έρθει η Τουρκία μας στην Κύπρο;”. Σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη στις 20 Ιουλίου 1974 ξεκίνησε μια νέα εποχή.

Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο «ξεχωριστοί κυρίαρχοι λαοί» στην Κύπρο και ότι η δική του πολιτική βασίζεται σε αυτό. Όπως είπε, ο δρόμος για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη συμφωνία στην Κύπρο είναι να υπάρχουν δύο χωριστά κράτη που ζουν δίπλα-δίπλα.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο Τ/κ ηγέτης είπε “δεν μιλάμε πια για ομοσπονδία” , υποστηρίζοντας ότι η θέση της ομοσπονδίας σημαίνει την πλήρη αποχώρηση της Τουρκικής Δημοκρατίας από την Κύπρο διαχρονικά και είπε ότι δεν θα συναινέσουν ποτέ σε αυτό. Σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι η ‘κόκκινη γραμμή’.

Ερωτηθείς για τα Βαρώσια, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι το άνοιγμά τους ήταν ένα μεγάλο πολιτικό βήμα και ότι παρά την πανδημία, περίπου 400 χιλιάδες άτομα επισκέφτηκαν την πόλη.

Στο ερώτημα εάν θα ήθελε να δει την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα τουρκικά ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ, ο Ερσίν Τατάρ απάντησε “αν μπορούμε να είμαστε στην ΕΕ ως ξεχωριστό κράτος, φυσικά, η τουρκική μπορεί να είναι η επίσημη γλώσσα της ΕΕ. Μπορεί να υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο κάτω από τη σκέπη της ΕΕ”.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top