Πολλές οι προκλήσεις για την ΕΕ - Τιμές ενέργειας, εφοδιαστική αλυσίδες και πράσινη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Πολλές οι προκλήσεις για την ΕΕ - Τιμές ενέργειας, εφοδιαστική αλυσίδες και πράσινη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βερσαλλίες

Οι εξελίξεις μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βρίσκουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες αντιμέτωπες με αρκετές προκλήσεις τις οποίες συλλογικά καλούμαστε να διαχειριστούμε ώστε ο αντίκτυπος στους Ευρωπαίους πολίτες να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, αναφερόμενος στις εργασίες της δεύτερης μέρας της Άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιείται στις Βερσαλλίες.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι "κατά τη δεύτερη μέρα της Άτυπης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η συζήτηση των ηγετών επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας και ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Παρά τα σημαντικά βήματα ανάκαμψης που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο και τις θετικές προοπτικές που συνεπάγεται η εφαρμογή των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι εξελίξεις μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βρίσκουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες αντιμέτωπες με αρκετές προκλήσεις τις οποίες συλλογικά καλούμαστε να διαχειριστούμε ώστε ο αντίκτυπος στους Ευρωπαίους πολίτες να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα ήταν το πώς αντιμετωπίζονται οι επιπτώσεις που προκύπτουν από τις στρεβλώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και η αύξηση στις τιμές ενέργειας, όπως επίσης και η οικοδόμηση μιας πιο ισχυρής οικονομικής βάσης, οι πολιτικές που θα προσελκύσουν επενδύσεις στην επικράτεια της ΕΕ, το νέο μοντέλο ανάπτυξης και η εφαρμογής της στρατηγικής για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

ΠτΔ: «Η ΚΔ θα ενταχθεί μέχρι το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν» - Όσα είπε για Κυπριακό, Δημογραφικό και ηλεκτρικό ρεύμα

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά ζητήματα, έτσι ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να ενταχθεί το 2026 στη Ζώνη του Σένγκεν, έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.