ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντιπαράθεση Ερσίν Τατάρ με Τουρκάλα δημοσιογράφο

Έντονη αντιπαράθεση Ερσίν Τατάρ με Τουρκάλα δημοσιογράφο

Την πληροφορία ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ ήρθε αντιμέτωπος με Τουρκάλα δημοσιογράφο μεταδίδει το τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο «Halk Tv», το οποίο είναι το όργανο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δημοσιογράφος του δικτύου καταγγέλλει ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με τα «πυρά» του κ. Τατάρ και ενός συνεργάτη του, στα πλαίσια μιας συνέντευξης που έλαβε χώρα στο «προεδρικό». Την είδηση αναμεταδίδει και ο τ/κ Τύπος.

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος Σεϊχάν Αβσάρ μετέβη στα κατεχόμενα για να πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με τον αδελφό του δολοφονημένο Τ/κ επιχειρηματία, Χαλίλ Φάλγιαλι και τον Τ/κ ηγέτη. Η κ. Αβσάρ αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα ότι διευθέτησε την συνέντευξη με τον κ. Τατάρ τηλεφωνικώς. «Όταν το αίτημά μου για ραντεβού έγινε δεκτό, δεν φανταζόμουν ότι θα με έδιωχναν (από το Προεδρικό) εξαιτίας μιας ερώτησης που απεύθυνα στον Τατάρ», γράφει η κ. Αβσάρ.

Η επεισοδιακή συνέντευξη

Στην συνέχεια του δημοσιεύματος, η Τουρκάλα δημοσιογράφος αναφέρει ότι στο «προεδρικό», πριν την έναρξη της συνέντευξης, ενημέρωσε τον εκπρόσωπο τύπου του Τ/κ ηγέτη, Αϊντίν Άκκουρτ για τις ερωτήσεις που επιθυμούσε να θέσει στον κ. Τατάρ. Η κ. Αβσάρ, μεταξύ άλλων, επιθυμούσε να πληροφορηθεί και για την εξέλιξη των ερευνών για την δολοφονία του Τ/κ διανοούμενου Κουτλού Ανταλί. «Δεν μπορείτε να ρωτήσετε αυτό. Δεν θα σας το επιτρέπω. Ο κόσμος καίγεται, και εσείς ενδιαφέρεστε για τον Κουτλού Ανταλί», υπήρξε η απάντηση που έλαβε η Τουρκάλα δημοσιογράφος από τον συνεργάτη του κ. Τατάρ, ο οποίος στην συνέχεια περιόρισε την διάρκεια της συνέντευξης σε πέντε λεπτά.

Σχετικά με την συνέντευξη, αναφέροντας ότι πριν την έναρξή της, οι συνεργάτες του κ. Τατάρ αφαίρεσαν από την ίδια τα προσωπικά αντικείμενα της, η κ. Αβσάρ προσθέτει τα εξής: «Κατάφερα να παραμείνω στο δωμάτιο του Τατάρ για 10 λεπτά. Η ερώτηση που έθεσα στον Τατάρ σχετικά με τη δολοφονία του Χαλίλ Φάλγιαλι εξόργισε αρχικά τον πρόεδρο Τατάρ και τον σύμβουλο Τύπου του. Ο Τατάρ στάθηκε όρθιος και άρχισε να μιλά κραυγάζοντας, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου φώναζε ότι δεν έχω το δικαίωμα να θέσω το συγκεκριμένο ερώτημα».

Για το συγκεκριμένο επίμαχο σημείο της συνάντησης της με τον Τ/κ ηγέτη, η κ. Αβσάρ επίσης, αποδίδει στον κ. Τατάρ αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Τατάρ για το ενεργειακό και το Κυπριακό

Στο πλαίσιο της σύντομης συνάντησης με τον Τ/κ ηγέτη, η κ. Αβσάρ κατάφερε να «αγγίξει» ορισμένα ζητήματα, όπως λ.χ. τις νέες εξελίξεις στο ενεργειακό πεδίο της Ανατολικής Μεσογείου υπό την σκιά του πολέμου στην Ουκρανία. «Υπάρχει φυσικό αέριο στις χώρες της Μεσογείου. Η μεταφορά αυτού του φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα είναι επικερδής και για την ε/κ πλευρά. Κάτι τέτοιο επίσης, θα αναβάθμιζε την θέση της Κύπρου (στο διεθνές σκηνικό). Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ αναφέρθηκε στην Κύπρο σε πρόσφατη ομιλία του. Είπε ότι η τδβκ κηρύχθηκε μονομερώς. Αυτή ήταν μια σημαντική δήλωση», ανέφερε ο κ. Τατάρ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Σχετικά με το Κυπριακό, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι «συνομιλούμε συνέχεια. Με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους ε/κ. Φυσικά στοχεύουν σε ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Δεν θα το δεχτούμε ποτέ αυτό. Αποδοχή αυτού του αιτήματος σημαίνει ότι η Τουρκία θα αποχωρήσει από εδώ».

Ο κ. Τατάρ επίσης, αναφέρθηκε στην ουδέτερη στάση που τηρεί η τουρκική πλευρά στην κρίση στην Ουκρανία και χαρακτήρισε ως μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι Τ/κ την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

Η σύντομη συνέντευξη της κ. Αβσάρ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια στο δημοσίευμα της, τερματίστηκε με την έκρηξη οργής του Τ/κ ηγέτη σχετικά με την Υπόθεση Φάλγιαλι και με νέα λεκτική επίθεση του εκπρόσωπου Τύπου της τ/κ ηγεσίας προς την ίδια ότι «στην πραγματικότητα δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά ένα άτομο που εκτελεί εντολές».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top