ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα πρώην βουλευτή ΡΤΚ στη «βουλή» για έρευνα της απαγόρευσης εισόδου από την Τουρκία σε Τ/κ

Αίτημα πρώην βουλευτή ΡΤΚ στη «βουλή» για έρευνα της απαγόρευσης εισόδου από την Τουρκία σε Τ/κ

Με επιστολή του που επέδωσε στην «αναπληρώτρια πρόεδρο» της «βουλής», Φαζιλέτ Οζντενεφέμ ο πρώην «βουλευτής» του ΡΤΚ, γιατρός και ακτιβιστής, Οκάν Νταγλί ζητεί να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους δεν του επετράπη να εισέλθει στην Τουρκική Δημοκρατία πρόσφατα.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο Κ. Νταγλί ανέφερε ότι ταξίδεψε πρόσφατα στην Τουρκία με το «διπλωματικό διαβατήριο» που του είχε δοθεί από την αρμόδια αρχή, δηλαδή το ψευδοκράτος. Η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία, έγινε με επίκληση του άρθρου G-82 (ενέργειες κατά της Γενικής Ασφάλειας) και ο Τ/κ γιατρός και ακτιβιστής σημειώνει στην επιστολή του ότι η «βουλή» δεν πρέπει να στηρίζει μόνο τα νυν μέλη της αλλά και τους πρώην «βουλευτές»

Προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι που εμποδίζουν την είσοδο στην Τουρκία, ο Οκάν Νταγλ’ι ζητεί από τη «βουλή» να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και το θέμα να τεθεί στη «σύσκεψη αρχηγών».

Να σημειωθεί ότι όσοι διατέλεσαν «βουλευτές» στα κατεχόμενα έχουν διπλωματικό διαβατήριο της Τουρκικής Δημοκρατίας για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top