ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Του παίρνουν το μαγαζί που είχε 22 χρόνια – «Παρέλαση» πολιτικών προσώπων στο εστιατόριο - Δείτε φωτογραφίες

Του παίρνουν το μαγαζί που είχε 22 χρόνια – «Παρέλαση» πολιτικών προσώπων στο εστιατόριο - Δείτε φωτογραφίες

Τελεσίγραφο μέχρι 31 Μαρτίου 2022 δίδει το Υφυπουργείο Τουρισμού σε εταιρεία που κατέχει το εστιατόριο «PONATHA YACHT CLUB» το οποίο βρίσκεται στην Μαρίνα Λάρνακας για να παραδώσει το χώρο πίσω στον στρατηγικό επενδυτή. Αμπαρώνουν τις πόρτες του έπειτα από 24 χρόνια.

Η υπόθεση αφορά τη διαμάχη ανάμεσα στο Υφυπουργείο Τουρισμού και την ιδιωτική εταιρεία FLISVOS CRUISES LTD, η οποία διαχειρίζεται το υποστατικό εντός της Μαρίνας Λάρνακας με την ονομασία «PONATHA YACHT CLUB» και το οποίο χρησιμοποιεί ως εστιατόριο από το έτος 1999.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού από την 01/03/2022 έχει αποφασίσει να ανακτήσει το συγκεκριμένο υποστατικό από την ιδιωτική εταιρεία με σκοπό να το παραδώσει την 01/04/2022 στον στρατηγικό επενδυτή ο οποίος και θα αναλάβει τον νέο σχεδιασμό της Μαρίνας Λάρνακας, με τον διευθυντή της εταιρείας να αρνείται να παραδώσει κατοχή του υποστατικού επικαλούμενος εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία.

Συγκεκριμένα την 02/02/2022 η εταιρεία έλαβε επιστολή από το Υφυπουργείο Τουρισμού με την οποία τους καλούσαν να παραδώσουν το ακίνητο την 28/02/2022. Οι δικηγόροι της εν λόγω εταιρείας με απαντητικές επιστολές τους ημερομηνίας 16/02/2022 ως επίσης και 02/03/2022 αρνήθηκαν να παραδώσουν τα κλειδιά του υποστατικού που κατέχουν πέραν των 20 ετών και ισχυρίστηκαν ότι δεν υφίσταται οποιοσδήποτε νόμιμος τερματισμό.

Ωστόσο από 01/03/2022 ο κύριος Ανδρέας Σιημητράς, διευθυντής της εν λόγω εταιρείας, εμποδίζεται από ιδιωτική εταιρεία παροχής ασφάλειας εν τη απουσία οπουδήποτε δικαστικού μέτρου, να εισέλθει στη Μαρίνα Λάρνακας και συνακόλουθα στο υποστατικό το οποίο νόμιμα κατέχει και το οποίο αποτελεί μοναδική πηγή εσόδων για εκείνον και την οικογένεια του.

Επιπλέον την 08/03/2022 λειτουργοί του Υφυπουργείου Τουρισμού με τη συνοδεία ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, την Αστυνομία και χωρίς ένταλμα, όπως διεφάνη εκ των υστέρων και στην απουσία του διαχειριστή του εστιατορίου προχώρησαν σε περίφραξη του χώρου περιμετρικά του εστιατορίου, απαγορεύοντας του να εισέλθει σε αυτό.

Σθεναρή η αντίσταση της οικογένειας τους διευθυντή της εταιρείας αφού όχι μόνο προχώρησαν στην καταχώρηση δικαστικών μέτρων εναντίον του Υφυπουργείου Τουρισμού αλλά πρόσθετα προς ένδειξη διαμαρτυρίας και μη έχοντας άλλο τρόπο να σώσουν τους κόπους μιας ζωής διαμένουν εστιατόριο μαζί με συγγενικά τους πρόσωπα, εφόσον δεν πρόκειται να επιτρέψουν την παράνομη κατεδάφιση των κόπων τους και με σκοπό να διαφυλάξουν τα δικαιώματα τους με κάθε δυνατόν τρόπο μέχρι οι ιθύνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Ο διευθυντής της εταιρείας έχει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν, όπως ισχυρίζεται, ότι είναι θύμα αδικίας και τα οποία βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

Διαφαίνεται ωστόσο ότι ο Υφυπουργός Τουρισμού κύριος Περδίος δεν αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα, ότι όλες αυτές οι ενέργειες λαμβάνουν χώρα χωρίς το Υφυπουργείο Τουρισμού να εξασφαλίσει οποιοδήποτε διάταγμα δικαστηρίου σε προηγούμενο στάδιο, τόσο για απαγόρευση της εισόδου των διαχειριστών του εστιατορίου εντός της Μαρίνας Λάρνακας όσο και διάταγμα κατεδάφισης του υποστατικού και ενώ μάλιστα εκκρεμούν ενώπιον του Δικαστηρίου αγωγή και δύο μονομερείς αιτήσεις οι οποίες καταχωρήθηκαν από τους διαχειριστές του εστιατορίου αφού δεν είχαν πλέον άλλη επιλογή από του να προσφύγουν εναντίον του Υφυπουργείου Τουρισμού με νομικά μέτρα με σκοπό την διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους.

Επιπλέον ο κος. Ανδρέας Σιημητράς απευθύνει έκκληση προς όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους να συμβάλουν ώστε να βρεθεί μια λογική λύση στο όλο ζήτημα. Αυτό, παρά τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες και τα οποία ήταν τουλάχιστον ατυχή και παραμερίζοντας το σοβαρό θέμα της αποστέρησης εισόδου τους στο εστιατόριο το οποίο διαχειρίζονται τόσα χρόνια και αποτελεί την μοναδική πηγή εσόδων για αυτούς και τις οικογένειες τους.

Το εστιατόριο «PONATHA YACHT CLUB» από το έτος 1999

Αμέτρητες αναμνήσεις και γεύσεις στο μυαλό του κύριου Ανδρέα Σιημητρά, διαχειριστή του εστιατορίου «PONATHA YACHT CLUB» που από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα εξυπηρετούσε τους φανατικούς θαμώνες. Πολλοί διάσημοι σύχναζαν στο εστιατόριο του, πολιτικά πρόσωπα, αθλητές, μέχρι και πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και φίλοι, τουρίστες, άνθρωποι της Λάρνακας μαγεύτηκαν από το εστιατόριο του.

«Δεν είναι λίγα 24 χρόνια στην ίδια δουλειά με το εστιατόριο να είναι το δεύτερο σπίτι σου» λέει μιλώντας στο ThemaOnline. Από το 1999 που άνοιξαν το μαγαζί με τη σύζυγο του και έβγαλαν τα πρώτα πιάτα στα τραπέζια, δεν το εγκατέλειψαν ποτέ, ούτε γιορτές, ούτε αργίε

«Σήμερα, νιώθω μια μελαγχολία. Είναι ένας κύκλος που δυστυχώς κλείνει άδοξα, μια ολόκληρη ζωή. Τόσα πολλά χρόνια στο εστιατόριό μας, έχω πελάτες τρείς γενιές. Τους γονείς, τα παιδιά και πρόλαβα και ως πελάτες και τα εγγόνια τους».

«Παρέλαση» πολιτικών προσώπων στο εστιατόριο.

Ο κ. Σιημητράς τελείωσε το 1990 τη Σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και δούλεψε σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες μέχρι που, έχοντας πια πολυετή εμπειρία, πήρε την απόφαση να ανοίξει το δικό του εστιατόριο.

Μετά από παράκληση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριου Γλαύκου Κληρίδη οι πόρτες του «PONATHA YACHT CLUB» άνοιξαν στην Μαρίνα Λάρνακας και από την πρώτη μέρα το μαγαζί είχε κόσμο. «Γρήγορα έγινε στέκι. Μετατράπηκε σε σημείο κατατεθέν της Μαρίνας Λάρνακας, γαστρονομικός προορισμός από όπου και πέρασαν και ταξίδεψαν, πολιτικά πρόσωπα αλλά και ηθοποιοί και τραγουδιστές» αναφέρει στο ThemaOnline.

«Ο πρόεδρος κ. Γλαύκος Κληρίδης ήταν από τους ευεργέτες, λάτρευε τα μεζεδάκια και τα θαλασσινά μας. Σχεδόν κάθε φορά που ερχόταν στη Λάρνακα, περνούσε για φαγητό από το μαγαζί. Το απολάμβανε το φαγητό μας. Μάλιστα λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή, επισκεπτόταν πολύ συχνά το εστιατόριο μας για να του ετοιμάζουμε γιουβαρλάκια και σουτζουκάκια. Μου είπε, μόνο εσείς τα φτιάχνετε όπως μου αρέσουν.»

 

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σε εκδήλωση του Ομίλου Π.Ο.Ν.ΘΑ. στο εστιατόριο της Μαρίνας Λάρνακας το έτος 2001)

Ο Χρήστος Πετρίδης πρώην διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού ήταν επίσης συχνός πελάτης όπου μαζί με άλλους λειτουργούς του Κυπριακού Οργανισμού διοργάνωναν Διεθνής Ιστιοπλοϊκούς αγώνες «Ρεγκάτα» από Κύπρο – Ισραήλ και από Ισραήλ – Κύπρο και δεξιώνονταν στο εστιατόριο του.

Αθλητές όπως Παύλος Κοντίδης γευμάτιζαν συχνά στο εστιατόριο μας.

Ακόμη και διεθνούς φήμης ηθοποιοί και τραγουδιστές όπως Απόστολος Γκλέτσος Κωνσταντίνος Αργυρός και Στέλιος Διονυσίου πέρασαν το κατώφλι του εστιατορίου, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο ιδιοκτήτης του «PONATHA YACHT CLUB» έχει πολλά να θυμηθεί. Τότε που επικρατούσε το αδιαχώρητο, που περίμεναν με νούμερα για ένα τραπέζι και υπήρξαν μέρες, όπως λέει χαρακτηριστικά.

O κος Ανδρέας Σιημητράς δηλώνει αδικημένος, που βλέπει τους κόπους τόσων χρόνων να χάνονται μπροστά στα μάτια του. Επιπλέον νιώθει στεναχώρια για τους επισκέπτες του εστιατορίου που έχουν μείνει απογοητευμένοι από τους ιθύνοντες, οι οποίοι δεν έλαβαν οποιοδήποτε μέτρο ούτε ώστε το στέκι τους να παραμείνει ανοικτό και να μπορούν να συνεχίσουν να το επισκέπτονται αυτοί και οι οικογένειες τους.

Φωτογραφίες από διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονταν από τον όμιλο Π.Ο.Ν.Α.ΘΑ στο εστιατόριο του κ. Ανδρέα Σιημητρά.

Ο κος. Τοτός Θεοδοσίου – Επίτιμος Πρόεδρος ΚΙΟ (στα αριστερά) μαζί με τον τέως Υπουργό Παιδείας Πεύκιο Γεωργιάδη (στο κέντρο) στην βράβευση αθλητών από την Αγγλία το έτος 2004

Ο κος. Τοτός Θεοδοσίου – Επίτιμος Πρόεδρος ΚΙΟ (στο μέσο) μαζί με τον κ. Χ’ Άντωνα (στα αριστερά) τέως Πρόεδρο του Παγκύπριου Ομίλου Ναυσιπλοΐας και Ανοικτής Θαλάσσης Κύπρου (Π.Ο.Ν.Α.ΘΑ) το έτος 2004.

Ο κος. Φώτης Φωτίου ο οποίος διετέλεσε μέλος του διοικητικοί συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (2000-2003) απονέμει βραβείο σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος Π.Ο.Ν.Α.ΘΑ στο εστιατόριο του κ. Ανδρέα Σιημητρά το έτος 2006.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top