ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παρανομουν οι Κύπριοι : Οταν η Αστυνομια κάνει ελέγχους τους «τσακώνει» στο δρόμο αποκαλύπτοντας και άλλα μυστικά

Παρανομουν οι Κύπριοι : Οταν η Αστυνομια κάνει ελέγχους τους «τσακώνει» στο δρόμο αποκαλύπτοντας και άλλα μυστικά

Η Αστυνομία δραστηριοποιήθηκε σε παγκύπρια βάση με συντονισμένες δράσεις και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, καθώς και για πρόληψη του εγκλήματος και φαινομένων παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων ανά το παγκύπριο, από το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου και τις Επαρχιακές Αστυνομικές Διευθύνσεις, έγιναν πέραν των 330 συνολικά καταγγελιών για διάφορες παραβάσεις τροχαίας, όπως η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας συνολικά 155 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, 24 παραβάσεις σημάτων τροχαίας, καθώς και 15 παραβάσεις στάθμευσης οχημάτων.

Συνολικά 16 οδηγοί οχημάτων εντοπίστηκαν θετικοί σε έλεγχο αλκοόλης, τέσσερα πρόσωπα εντοπίστηκαν να μην φέρουν ζώνη ασφαλείας, και άλλα δέκα πρόσωπα να οδηγούν κάνοντας χρήση κινητού τηλεφώνου.

Από τους τροχονομικούς ελέγχους που έγιναν, ξεχωρίζουν τρία περιστατικά σοβαρών παραβάσεων τροχαίας, στην Πάφο και στη Λευκωσία.

Στην Πάφο συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε 45 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, από μέλη της Ομάδας «Ζ», της Τροχαίας Πάφου, σε 35χρονο ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο, σε δρόμο της πόλης, διαπιστώθηκε ότι αυτός οδηγούσε το όχημα χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης, ενώ και η εγγραφή του οχήματος είχε ακυρωθεί, αφού η άδεια κυκλοφορίας του ήταν ληγμένη από τις 31 Δεκεμβρίου, 2020. Ο 35χρονος υποβλήθηκε και σε έλεγχο ναρκοτεστ, με θετικό προκαταρκτικά αποτέλεσμα.

Θετικός σε έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, με ένδειξη 79μg% αντί μέχρι 22μg% που είναι το επιτρεπόμενο όριο, εντοπίστηκε 37χρονος ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο του σε κεντρικό δρόμο στη Λευκωσία, λίγο πριν τα μεσάνυκτα. Τον 37χρονο οδηγό ανέκοψαν μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας για έλεγχο, αφού αμέσως προηγουμένως αυτός φέρεται να παραβίασε δύο φορές το κόκκινο φανάρι σε φωτοελεγχόμενα σημεία του δρόμου.

Άλλος ένας οδηγός στη Λευκωσία, άντρας ηλικίας 29 ετών, εντοπίστηκε θετικός σε προκαταρκτική εξέταση οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ ο ίδιος συνελήφθη και για τα αδικήματα της κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικών, και τη κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητό του.

Ο 29χρονος ανακόπηκε για έλεγχο από περίπολο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, στην περιοχή Λακατάμιας, όπου αυτός οδηγούσε το αυτοκίνητό του, λίγο πριν τις 11.00 χθες το βράδυ.

Για την κατοχή επιθετικών οργάνων, συγκεκριμένα δύο σιδερολοστών, που εντοπίστηκαν κάτω από κάθισμα του αυτοκινήτου που οδηγούσε, συνελήφθη νεαρός ηλικίας 20 ετών, επίσης στη Λευκωσία. Τον 20χρονο ανέκοψαν για έλεγχο μέλη της ΜΜΑΔ, σε δρόμο στην περιοχή Έγκωμης, όπου αυτός οδηγούσε το όχημά του, γύρω στις 2.00 τα μεσάνυκτα.

Εξάλλου, δύο πρόσωπα, άντρας και γυναίκα ηλικίας 34 και 49 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στη Λάρνακα, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης κλοπής.

Τον 34χρονο εντόπισαν κατά την περιπολία τους, μέλη του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης - ΟΥΛΑΕ, λίγο πριν τις 3.30 χθες το απόγευμα, να βρίσκεται εντός κατοικίας στη Λάρνακα και να κρατεί μία αλουμινένια ράβδο, ενώ σε κοντινό σημείο, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν τη 49χρονη να βρίσκεται σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, εντός του οποίου υπήρχαν συσκευές κλιματιστικών και αριθμός από αλουμινένια παράθυρα, κομμένα πλαίσια αλουμινένιων παραθύρων, καλώδια και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, για τα οποία εγέρθηκαν υποψίες ότι είχαν κλαπεί.

Από τις εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια, μετά από επικοινωνία και με τον ιδιοκτήτη της κατοικίας, προέκυψε μαρτυρία ότι από την κατοικία είχαν αφαιρεθεί και κλαπεί αλουμινένια παράθυρα. Αφού οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας, ανέλαβε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης κλοπής.

Οι δράσεις της Αστυνομίας για την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων και της εγκληματικότητας συνεχίζονται, με καθημερινούς ελέγχους και συντονισμένες επιχειρήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top