ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνδεσμος Υπεραγορών: Οι αυξήσεις δεν συνδέονται τόσο με τον πόλεμο - Δεν αναμένονται ελλείψεις

Σύνδεσμος Υπεραγορών: Οι αυξήσεις δεν συνδέονται τόσο με τον πόλεμο - Δεν αναμένονται ελλείψεις

Δεν αναμένονται ελλείψεις στις κυπριακές υπεραγορές, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, ανέφερε ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου.

Όπως είπε, ο Σύνδεσμος είναι σε επικοινωνία τις τελευταίες μέρες με τα μέλη του και δεν έχουν αναφερθεί οποιεσδήποτε ελλείψεις, πέραν των αναμενόμενων παροδικών ελλείψεων που ανανεώνονται συνεχώς.

Δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα θέμα στην κυπριακή αγορά εξαιτίας του πολέμου, ούτε στις εφοδιαστικές αλυσίδες, ούτε στις τιμές, ανέφερε. Όπως σημείωσε, οι αυξήσεις που σημειώνονται σε διάφορα προϊόντα δεν συνδέονται τόσο με τον πόλεμο, όσο με το ευρύτερο οικονομικό πλαίσιο που επικράτησε από το τέλος του 2021. Οι επιπτώσεις από τον πόλεμο πιθανώς να προκύψουν αν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες, είπε.

Ο Σύνδεσμος Υπεραγορών, ανέφερε ο κ. Χατζηαδάμου, έχει την ικανότητα ευελιξίας, έχει την εμπειρία και τη γνώση της αγοράς και έχει ικανότητα προσαρμογής. "Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις εδώ και πολλές μέρες", είπε, ενώ πρόσθεσε ότι και οι προμηθευτές έχουν εναλλακτικές και κάνουν τον προγραμματισμό τους σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο.

"Και η δυναμική της αγοράς και η εμπειρία που έχουμε και με δικές μας εισαγωγές και αγορές και εναλλακτικούς προμηθευτές" θα βοηθήσουν "να αντεπεξέλθουμε με το πιο χαμηλό κόστος σε ό,τι αφορά αυτή την κρίση, αν συνεχιστεί", είπε.

Όπως σημείωσε, η Ουκρανία και η Ρωσία δεν είχαν μεγάλο μέρος των αγορών στα βασικά αγαθά. Αναφορικά με τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν σε περίπτωση προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, ο κ. Χατζηαδάμου αναφέρθηκε στην Εναλλακτική Αγορά, ενώ είπε ότι τα βασικά αγαθά πρώτης ζήτησης υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες σε διάφορες χώρες.

"Δεν θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα, όπως πιθανώς άλλες χώρες, γιατί έχει σχέση και το μέγεθος της αγοράς μας", ανέφερε, αφού σε τέτοιου είδους κρίσης, το μέγεθος της αγοράς και των επιχειρήσεων, ειδικά στον κλάδο των υπεραγορών, παίζει σημαντικό ρόλο, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top