Ανθρωπιστική αποστολή στην Ουκρανία υπό τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα

Ανθρωπιστική αποστολή στην Ουκρανία υπό τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα

Για τα σύνορα της Ουκρανίας αναχωρεί ανθρωπιστική αποστολή με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, ο οποίος για άλλη μια φορά καταδικάζει τον πόλεμο που προκάλεσε η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, μέσω δελτίου Τύπου, ανακοινώνει την αναχώρηση ειδικής ανθρωπιστικής αποστολής, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ησαΐα, στα σύνορα της Ουκρανίας με γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες. Επισημαίνεται ότι η Μητρόπολη, σε συνεργασία με Μητροπόλεις των χωρών αυτών, υποστηρίζει δύο χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και προγραμματίζεται η λειτουργία ακόμη μιας ανθρωπιστικής υποδομής με την άφιξη του Μητροπολίτη Ησαΐα.
 
Προστίθεται ότι η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής επιθυμεί να ευχαριστήσει τους κατοίκους των 45 ενοριών της, αλλά και πολίτες από όλη την Κύπρο, για την ανταπόκρισή τους. Επίσης, επιθυμεί να ευχαριστήσει για τη σημαντική στήριξή της την Ιερά Μητρόπολη Κύκκου και Τηλλυρίας, όπως επίσης και τα Κοινοτικά Συμβούλια της περιφέρειάς μας για τη στήριξη και την εξεύρεση κατοικιών για τους πρόσφυγες, που ήδη φιλοξενεί η Μητρόπολη στην Κύπρο, καθώς επίσης και τη φροντίδα, που τους παρέχουν, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη.
 
Για τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, που θα συνεχιστούν και σε άλλους τομείς, οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές και οι πολίτες θα ενημερωθούν λεπτομερώς, με την επιστροφή του Μητροπολίτη από το εξωτερικό, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE