ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις από τη Βρετανία κατά ακόμα 65 ιδιωτών και επιχειρήσεων που συνδέονται με το Κρεμλίνο

Κυρώσεις από τη Βρετανία κατά ακόμα 65 ιδιωτών και επιχειρήσεων που συνδέονται με το Κρεμλίνο

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων κατά ακόμα 65 προσώπων φυσικού και νομικού δικαίου που συνδέονται με το Κρεμλίνο και «ζωτικής σημασίας βιομηχανίες που τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή του Πούτιν».

Οι κυρώσεις, που ανακοινώθηκαν από την Υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας, αφορούν μεταξύ άλλων την ομάδα μισθοφόρων Wagner Group, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ρωσίας Alfa Bank, την Πολίνα Κοβάλεβα, κόρη της ερωμένης του Υπουργού Εξωτερικών Λαβρόφ και κάτοικο Λονδίνου, τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα του πετρελαίου Εβγένι Σβίντλερ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας Sberbank, Χέρμαν Γκρεφ.

Στη λίστα κυρώσεων περιλήφθηκε και η Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, η οποία δέχθηκε να τοποθετηθεί ως δήμαρχος στη Μελιτόπολη, μετά από την απαγωγή του δημάρχου της πόλης από τος ρωσικές δυνάμεις.

Πλέον το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει κυρώσεις κατά περισσότερων των χιλίων ιδιωτών και επιχειρήσεων που συνδέονται με το Κρεμλίνο και την εισβολή στην Ουκρανία.

Η κα Τρας σχολίασε πως «αυτοί οι ολιγάρχες, οι επιχειρήσεις και οι προσληφθέντες κακοποιοί είναι συνένοχοι στη δολοφονία αθωων αμάχων και είναι σωστό να πληρώσουν το τίμημα».

Πρόσθεσε ότι «ο Πούτιν δεν πρέπει να τρέφει ψευδαισθήσεις, είμαστε ενωμένοι με τους συμμάχους μας και θα συνεχίσουμε να σφίγγουμε τον κλοιό γύρω από τη ρωσική οικονομία για να βοηθήσουμε στη διασφάλιση της αποτυχίας του στην Ουκρανία. Δε θα υπάρξει χαλάρωση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top