ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός Πρόεδρος δήλωσε ότι η προσήλωσή του στον αγωγό Nord Stream 2 ήταν λανθασμένη

Ο Γερμανός Πρόεδρος δήλωσε ότι η προσήλωσή του στον αγωγό Nord Stream 2 ήταν λανθασμένη

Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ παραδέχτηκε λάθη στην πολιτική του έναντι της Ρωσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα SZ.

Ο Σταινμάγιερ είπε στο πλαίσιο συνομιλίας με δημοσιογράφους πως «Η προσήλωσή μου στο Nord Stream 2 ήταν ξεκάθαρα λανθασμένη. Μείναμε προσηλωμένοι σε γέφυρες, στις οποίες η Ρωσία δεν πίστευε πλέον και για τις οποίες μας είχαν προειδοποιήσει οι εταίροι μας».

Η κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, μέσω του οποίου θα διοχετεύεται ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία, ήταν εξαρχής αμφιλεγόμενη. Παρ’ όλα αυτά, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση πάντοτε υπερασπίζονταν το έργο, στο οποίο μπήκε ένα τέλος στις 22 Φεβρουαρίου.

Σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία που διεξάγει ο Ρώσος Πρόεδρος, ο Σταινμάγιερ δήλωσε: «Η εκτίμησή μου ήταν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα αποδέχονταν ως ενδεχόμενο την πλήρη οικονομική, πολιτική και ηθική καταστροφή της χώρας του για να ικανοποιήσει την αυτοκρατορική του φαντασίωση –στο σημείο αυτό έσφαλα, όπως και άλλοι». Πλέον είναι στη δυσάρεστη θέση να κάνει έναν «πικρό απολογισμό»: «Αποτύχαμε σε σχέση με τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού, στο οποίο θα συμπεριλαμβανόταν και η Ρωσία. Αποτύχαμε στην προσπάθεια πρόσδεσης της Ρωσίας σε μια κοινή αρχιτεκτονική Ασφαλείας».

Ο Γερμανός Πρόεδρος είπε ότι την ευθύνη για τον πόλεμο φέρει ο Πούτιν, «και αυτήν την ευθύνη δεν θα πρέπει να την επιρρίψουμε σε εμάς τους ίδιους -αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξανασκεφτούμε μερικά πράγματα, σε σχέση με τα οποία υπήρξαν λάθη από πλευράς μας». Ωστόσο, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: «Με μια Ρωσία υπό τον Πούτιν δεν θα υπάρξει επιστροφή στο status quo που επικρατούσε πριν από τον πόλεμο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top