Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία

Τη νίκη Μακρόν και την πρόκρισή του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών μαζί με τη δεύτερη Μαρίν Λε Πεν επισημοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, με την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας της Κυριακής.

Ο νυν Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας συγκέντρωσε τελικά το 27,85% των ψήφων, έναντι έναντι 23,15% της κ. Λε Πεν.

Το ποσοστό του αριστερού Ζαν Λικ Μελανσόν παρέμεινε στο 21,95%.

Η αποχή τελικά έφτασε στο 26,31%.

Την επόμενη του πρώτου γύρου των εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν ταξίδεψε στην Ντεναίν και σε άλλες περιοχές της βόρειας Γαλλίας που θεωρούνται προπύργια της Εθνικής Συσπείρωσης της Λε Πεν.

Σε δηλώσεις του από εκεί παραδέχθηκε ότι χρειάζεται «να εμπλουτίσει» το πρόγραμμά του εισακούοντας τις ανησυχίες όσων δεν τον ψήφισαν.

Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος θα είναι «Πρόεδρος όλων των Γάλλων», σε αντίθεση με την αντίπαλό του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε για την ΕΟΚΑ στη νέα γενιά»

ΠτΔ: «Υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε για την ΕΟΚΑ στη νέα γενιά»

Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να μιλάμε στα παιδιά μας και στη νέα γενιά για την ΕΟΚΑ, για τους αγώνες και τις θυσίες όλων αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη Κύπρο, για την Κυπριακή Δημοκρατία, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE