ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΟΚ προς Προδρόμου: Έθεσε το θέμα αναβάθμισης της μέσης τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης

ΔΕΟΚ προς Προδρόμου: Έθεσε το θέμα αναβάθμισης της μέσης τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης

Η ηγεσία της ΔΕΟΚ πραγματοποίησε τη Δευτέρα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, κατά την οποία η ΔΕΟΚ έθεσε κατά προτεραιότητα τα θέματα της ενίσχυσης και αναβάθμισης της μέσης τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και της καλύτερης αξιοποίησης των μεταλυκειακών ινστιτούτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου η ΔΕΟΚ κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της λειτουργίας του νέου συστήματος μαθητείας και της δημιουργίας σύγχρονου συστήματος επαγγελματικού προσανατολισμού στην μέση εκπαίδευση.

Η ΔΕΟΚ προσθέτει ότι η ηγεσία της ανέδειξε την ανάγκη διαφοροποίησης των αναλυτικών προγραμμάτων και επαγγελματικών κατευθύνσεων των τεχνικών και επαγγελματικών σχολών κατά τρόπο που να ενσωματώνουν τις σύγχρονες τεχνολογικές αλλαγές και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ζήτησε ακόμη την ενσωμάτωση της έρευνας και της καινοτομίας στα μαθήματα επαγγελματικές κατεύθυνσης μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και της διαδραστικής μάθησης και εμπειρίας με ξένα εκπαιδευτικά κέντρα και ανέδειξε την ανάγκη θεσμικής διασύνδεσης των Υπηρεσιών κατάρτισης της ΑνΑΔ με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας ώστε να διαμορφωθεί ένας ενιαίος άξονας μεταξύ εκπαιδευτικού συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης και δια βίου μάθησης.

Κατά την συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε την ηγεσία της ΔΕΟΚ για την εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης καθώς και για τις αλλαγές που δρομολογούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα του τόπου, ιδιαίτερα στη μέση τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και αναγνώρισε όπως αναφέρει η ΔΕΟΚ την ανάγκη δημιουργίας συγκροτημένης δομής επαγγελματικού προσανατολισμού και ανάπτυξης προγραμμάτων ενίσχυσης των επαγγελματικών δεξιοτήτων στην μέση εκπαίδευση.

Η ΔΕΟΚ συμπληρώνει πως υπέβαλε αίτημα προς τον Υπουργό Παιδείας να ενταχθεί η ιστορία του εργατικού κινήματος του τόπου στο μάθημα της ιστορίας του λυκειακού κύκλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top