ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Άνοιξε και επίσημα τις πύλες της η μεγάλη Φιλανθρωπική Εικαστική Έκθεση Κυπρίων Καλλιτεχνών «In Support of Life»

Άνοιξε και επίσημα τις πύλες της η μεγάλη Φιλανθρωπική Εικαστική Έκθεση Κυπρίων Καλλιτεχνών «In Support of Life»

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία, στην παρουσία πέραν των 200 προσκεκλημένων, τελέστηκαν χθες βράδυ από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, στον χώρο των Κεντρικών Γραφείων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, τα εγκαίνια της μεγάλης Εικαστικής Έκθεσης Κυπρίων Καλλιτεχνών “In support of life”, η οποία συνδιοργανώνεται από τον Ροταριανό Όμιλο «Λευκωσία-Λευκοθέα» και το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (Ε.ΚΑ.ΤΕ.), στο πλαίσιο της κοινωφελούς προσφοράς τους. Η Εικαστική Έκθεση στηρίζει τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου και το Ίδρυμα «ΙΘΑΚΗ», για περίθαλψη ασθενών με άνοια, μέσω της αγοράς απαραίτητου εξοπλισμού.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα 80 και πλέον έργα τέχνης από 54 καταξιωμένους καλλιτέχνες, τα οποία καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Βουλής, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί η Έκθεση, χαιρέτισε την πρωτοβουλία των διοργανωτών της Έκθεσης, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές δυσμενείς διεθνείς συνθήκες. Τόνισε ότι η έκθεση αυτή, αποτελεί αναμφίβολα μία ακόμα ένδειξη της πολύπλευρης προσφοράς των συνδιοργανωτών στην κυπριακή κοινωνία, αλλά και ευρύτερα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. «Το Ρόταρυ, με τη διεθνούς εμβέλειας δράση και στήριξή του στον συνάνθρωπο, την προβολή της ειρήνης και την αλληλοκατανόηση, το Ε.ΚΑ.ΤΕ., διαχρονικά προαγωγός της εντόπιας εικαστικής δημιουργίας, αλλά και η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, μέγας χορηγός της εκδήλωσης, χρήζουν κάθε επαίνου για την πρωτοβουλία και την κεφαλαιώδη συνεισφορά τους στον κυπριακό εθελοντισμό. Η κοινωνική αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός, προβάλλουν ως αδήριτη την αναγκαιότητα του σεβασμού και της επιστροφής στην ανθρώπινη ύπαρξη. Ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, επιθυμώ να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση της πολιτείας στο αξιέπαινο έργο που αναλαμβάνετε», ανέφερε.
Εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου «Λευκωσία-Λευκοθέα», ο Γιάννης Τομασίδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Ανέφερε ότι το όμορφο αυτό ταξίδι της φιλανθρωπικής Εικαστικής Έκθεσης Κυπρίων Καλλιτεχνών, ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες στον Όμιλο απλά σαν μια ιδέα και βρήκε στην πορεία άξιους συνοδοιπόρους στο όραμα για κοινωνική προσφορά το Ε.ΚΑ.ΤΕ., ως συνδιοργανωτές και τους χορηγούς της Έκθεσης. Ανέφερε επίσης ότι από την ίδρυσή του, το 1988, ο Ροταριανός Όμιλος «Λευκωσία-Λευκοθέα» έχει να επιδείξει ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που καλύπτει σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής. «Όπου υπάρχει ανάγκη, δηλώνουμε παρών», ανέφερε.

Εκ μέρους του Ε.ΚΑ.ΤΕ. η Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου κα Θεοδώρα Φούτρου, ευχαρίστησε τον Ροταριανό Όμιλο «Λευκωσία-Λευκοθέα» για την αρχική ιδέα, καθώς και τους χορηγούς της Έκθεσης. Απηύθυνε, επίσης, θερμές ευχαριστίες προς τους καλλιτέχνες, η ανταπόκριση των οποίων στην πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση ήταν αθρόα και συγκινητική.


Στον δικό του χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Κυβερνήτης της Ροταριανής Περιφέρειας 2452, κ. Peter Ashdjian, συνεχάρη τον Ροταριανό Όμιλο «Λευκωσία-Λευκοθέα» για την ανθρωπιστική αυτή πρωτοβουλία και αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο του κυπριακού Ρόταρυ στην κυπριακή κοινωνία, με έμφαση στα έργα κοινωφελούς προσφοράς της φετινής χρονιάς.

Εκ μέρους της ΑΗΚ, του Μέγα Χορηγού της Έκθεσης, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κα Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στον χώρο των Κεντρικών Γραφείων του Οργανισμού. Ανέφερε ότι η μεγάλη Εικαστική Έκθεση έργων Κυπρίων Καλλιτεχνών, στέλνει ένα ισχυρό και έμπρακτο μήνυμα συμπαράστασης στα παιδιά και στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. «Η ευαισθησία των ανθρώπων της Αρχής Ηλεκτρισμού, στα θέματα εκείνα στα οποία δοκιμάζεται η υγεία των συνανθρώπων μας, είναι διαχρονική και επιβεβαιώνεται μέσω των πολλαπλών δράσεων με αποδέκτη την κοινωνία», ανέφερε. «Γι’ αυτό, είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του Ροταριανού Ομίλου «Λευκωσία-Λευκοθέα» και του Ε.ΚΑ.ΤΕ., να φιλοξενήσουμε τη μεγάλη αυτή Εικαστική Έκθεση έργων τέχνης Κυπρίων Δημιουργών, εδώ, στο σπίτι μας», κατέληξε.
Χορηγός της Έκθεσης είναι, επίσης, η εταιρεία Staroil. Χορηγός Επικοινωνίας είναι η τηλεόραση του Alpha TV.
Οι διοργανωτές της Έκθεσης κάλεσαν το κοινό να στηρίξει τους κοινωφελείς σκοπούς της, μέσω της αγοράς έργων τέχνης, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 170 ευρώ. Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Απριλίου 2022 και θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 11 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις - Προσοχή στους οδηγούς συνιστούν οι Βρετανικές Βάσεις

Μονή Αββακούμ: Κατέθεσαν νέο υπόμνημα οι δικηγόροι - Θεωρούν «παντελώς άκυρες» την ανακριτική επιτροπή και διαδικασία

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του 43χρονου που «ξεψύχησε» στην άσφαλτο - Τι κατέδειξε

Στο νοσοκομείο οδηγός - Έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στο κιγκλίδωμα

Χρήστος Μάστορας: Οι πρώτες φωτογραφίες στον ρόλο του Στέλιου ΚαζαντζίδηΑίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top