ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη σύσκεψη Αναστασιάδη-Χατζηπαντέλα για το ΓεΣΥ – Τι θα συζητηθεί

Κρίσιμη σύσκεψη Αναστασιάδη-Χατζηπαντέλα για το ΓεΣΥ – Τι θα συζητηθεί

Σύσκεψη για το ΓεΣΥ πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η σύσκεψη με αρμόδιους φορείς για το ΓεΣΥ, είναι προγραμματισμένη για τις 10.30, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, απαντώντας σε ερωτήσεις την Πέμπτη, κατά πόσο αναμένεται να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τους γιατρούς που είναι εκτός ΓεΣΥ και εργάζονται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια που είναι συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ και τα €150 εκατ. τα οποία αφορούν τον ΟΑΥ, απάντησε καταφατικά.

Πρόσθεσε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, που χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα, θα παρουσιάσει την εισήγηση του για να λυθεί αυτό το θέμα.

Όσον αφορά το πρόβλημα με τα €150 εκατ., αυτό θα συζητηθεί, είπε ο Υπουργός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα βρουν μια λύση.

«Δοκιμαστήκαμε και σε δυσκολότερες συνθήκες και επιτύχαμε», λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

To μήνυμα ότι η Κύπρος δοκιμάστηκε και σε δυσκολότερες συνθήκες και πέτυχε, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην κυπριακή οικονομία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των διεθνών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέστη το βράδυ της Πέμπτης στην τελετή απονομής των Βραβείων «In Business Awards», κατά την οποία απένειμε στον επιχειρηματία, Κωστάκη Λοΐζου, το βραβείο «Lifetime Achievement Award».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, απονέμοντας το βραβείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια στον κ. Λοΐζου και στην στην imh «διότι έχει κατορθώσει μέσα από τη δράση της να δημιουργήσει ένα θεσμό που έχει εμπεδωθεί και καθιερωθεί ως θεσμός αριστείας στο επιχειρείν».

Λέγοντας πως η «πραγματικά μεγαλειώδης σύναξη του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου δημιουργεί μια άλλη δυναμική», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «βεβαίως περνούμε δύσκολα, εξωγενείς παράγοντες πάντοτε επηρεάζουν και το κυπριακό επιχειρείν, όμως, δοκιμαστήκαμε και σε δυσκολότερες συνθήκες και επιτύχαμε».

Χαρακτήρισε τον κ. Λοΐζου ως ένα «οραματιστή, ένα δραστήριο επιχειρηματία, με ήθος και με πείσμα που έχει κατορθώσει να διακριθεί στις δραστηριότητες που αφορούν τον τουρισμό, να αναδείξει και να προβάλει τη χώρα μας και δικαίως απόψε βραβεύεται». Υπενθύμισε τέλος ότι χάρη σε αυτή του τη δράση ο κ. Λοΐζου έχει βραβευθεί από την Ελλάδα, από την Κύπρο και άλλες χώρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top