ΔΙΕΘΝΗ

Παράκαμψη... 15.000 χλμ έκανε το αεροπλάνο που έστειλε η Μόσχα για να πάρει διπλωμάτες από Ελλάδα και Ισπανία

Παράκαμψη... 15.000 χλμ έκανε το αεροπλάνο που έστειλε η Μόσχα για να πάρει διπλωμάτες από Ελλάδα και Ισπανία

Αναγκάστηκε να κάνει «τον γύρο» ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών για να μην παραβιάσει το απαγορευτικό στον εναέριο χώρο τους.

 

Το αεροπλάνο που έστειλε η Μόσχα για να μεταφέρει πίσω στη χώρα τους τους Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από την Ελλάδα και την Ισπανία χρειάστηκε να κάνει τεράστιες παρακάμψεις εξαιτίας της απαγόρευσης ρωσικών πτήσεων που έχουν επιβάλει πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τον εναέριο χώρο τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της FlightRadar, το αεροπλάνο διήνυσε συνολικά 15.000 χλμ για να φέρει εις πέρας την αποστολή του.


«Ενώ η Ισπανία και η Ελλάδα έκαναν μία μοναδική εξαίρεση για την είσοδο του αεροσκάφους στον εναέριο χώρο τους, οι πτήσεις έκαναν τον γύρο άλλων χωρών όπου παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση» ανέφερε ο ιστότοπος. «Το συνολικό μήκος των πτήσεων ήταν 15.163 χιλιόμετρα, λίγο λιγότερο από τη μεγαλύτερη πτήση του κόσμου μεταξύ Σιγκαπούρης και Νέας Υόρκης», συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Απριλίου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την απέλαση 12 μελών Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσίας στην χώρα μας. Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, οι εν λόγω Ρώσοι διπλωμάτες χαρακτηρίζονται ως πρόσωπα μη αρεστά στην Ελλάδα (personae non gratae).

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top