ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Mίλησε ο πρώτος! Παραδέχθηκε ότι κακοποιούσαν σεξουαλικά ανήλικους συγγενείς τους

Mίλησε ο πρώτος! Παραδέχθηκε ότι κακοποιούσαν σεξουαλικά ανήλικους συγγενείς τους

Συνταρακτικές είναι οι λεπτομέρειες της συγκλονιστικής ιστορίας που σόκαρε την κυπριακή κοινή γνώμη και αφορά τον κατ’ εξακολούθηση και επί σειρά ετών βιασμό ανήλικων παιδιών από τον θείο τους και τα παιδιά του, με την συγκατάθεση και επίβλεψη μάλιστα της συζύγου του.

Τα όσα έχουν δει από χθες το φως της δημοσιότητας είναι άπλα η αρχή του παγόβουνου, ενός πραγματικού οικογενειακού εγκλήματος που διαδραματιζόταν για χρόνια πίσω από κλειστές πόρτες.

Το όσα συγκλονιστικά ανέφερε ο Λοχίας του ΤΑΕ Λεμεσού Παναγιώτης Πελοπίδα στο δικαστήριο, άφησαν άναυδους τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα, αφού όπως όλα δείχνουν μια ολόκληρη οικογένεια κακοποιούσε σεξουαλικά τα ανήλικα τότε κορίτσια (αδελφότεκνες) και αγόρια συγγενείς τους.

Ξαδέλφια φαίνεται να κακοποιούσαν σεξουαλικά τις ξαδέλφες τους με τις ευλογίες φυσικά του πάτερα και της μάνας τους, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει στα χέρια της η Αστυνομία φαίνεται πως οι ύποπτοι ήσαν παρόντες σε όλα τα έκτροπα που λάμβαναν χώρα τα έτη 1992 μέχρι το 2002.

Φαίνεται πως το πρώτο θύμα 29 σήμερα ετών, μην μπορώντας να κρατήσει την σιωπή της για άλλα τόσα χρόνια αποφάσισε να μιλήσει με τον αδελφό της και να επισκεφθεί ψυχολόγο εξιστορώντας τον εφιάλτη που ζούσε στην παιδική της ηλικία. Αφού περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όλα αυτά που έζησε, ο ψυχολόγος μετά και την συγκατάθεση της, έδωσε το ηχογραφημένο ντοκουμέντο στην αστυνομία, ενώ και η ίδια προχώρησε σε καταγγελία στις Αρχές.

 Μάλιστα φαίνεται πως κρατούσε για χρόνια ολόκληρα το μυστικό αυτό, ζώντας ένα Γολγοθά, αφού νόμιζε πως κανείς δεν θα την πίστευε. Η ίδια στις καταθέσεις της στις ανακριτικές αρχές ανέφερε πως οι τρεις άνδρες ύποπτοι της επιτίθονταν άσεμνα, εξαναγκάζοντας την σε άσεμνες και αποτρόπαιες πράξεις, ενώ ακόμη βρισκόταν στην τρυφερή ηλικία των 7.

Άξιο αναφοράς είναι πως στην κατάθεση της αναφέρει και το γεγονός πως σε μερικές περιπτώσεις μπροστά στα έκτροπα του ζούσε, βρισκόταν παρούσα και η θεια της. (αδελφή του πατερά της).

Το ίδιο έγκλημα, συντελέστηκε και εναντίον του δεύτερου θύματος, της 29χρονης σήμερα ξαδέλφης του πρώτου θύματος, η οποία δέχθηκε σε ηλικία 6 ετών την πρώτη της κακοποίηση από τον θειο της και τα ξαδέλφια της. Μάλιστα τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις τις εκμυστηρεύτηκε στο πρώτο θύμα αλλά και στον άντρα της κατά το 2007, όπου τους ικέτευε να μην μιλήσουν σε κανένα.

 Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, οι γονείς γνώριζαν αλλά δεν τολμούσαν να μιλήσουν. Φαίνεται πως το τρίτο θύμα, η 34χρονη (αδελφή του πρώτου) είχε μάθει για τα όσα βασανιστικά είχε βιώσει η αδελφή της, πριν από περίπου πέντε χρόνια. Το τρίτο θύμα φαίνεται να μίλησε με την μητέρα της λέγοντας της πως είχε η κατάσταση, ενώ οι δυο γονείς των δυο κοριτσιών αποφάσισαν να μην μιλήσουν σε κανένα, καθώς θα δημιουργούνταν ανεπιθύμητες καταστάσεις στην οικογένεια τους. Η δεύτερη αδελφή έπεσε θύμα άσεμνων επιθέσεων από τον εξάδελφο της.

 «Πείραξε» και τον ανιψιό του

Φαίνεται πως ο 64χρονος άντρας είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τον τότε 10χρονο αδελφοτέκνο του ( αδελφό του δεύτερου θύματος). Μάλιστα ο νεαρός από τον φόβο του δεν ανάφερε τίποτα σε κανένα. Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από 17 χρόνια σε χωρίο της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ και ο 27χρονος νεαρός γνώριζε από την ηλικία των 16 ετών τα βασανιστήρια που περνούσε η ξαδέλφη του (πρώτο θύμα).

Οι μάρτυρες κλειδιά

Στην κατοχή των ανακριτικών αρχών φαίνεται πως υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν το οικογενειακό δράμα των τεσσάρων θυμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 16 καταθέσεις και αναμένονται ακόμη 32, από πρόσωπα που αναφέρονται στις καταθέσεις αλλά και από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας.

Υπάρχουν και άλλα θύματα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από την ίδια οικογένεια, δεν ήταν μόνο τα 4 παιδιά, αλλά ακόμη 4 πρόσωπα, με τα οποία οι Αρχές έχουν έρθει σε επαφή, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν μαρτυρίες. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου το ένα από τα θύματα βρίσκεται έκτος Κύπρου και ζητήθηκε η συνδρομή της Interpol, ώστε να καταβληθεί προσπάθεια να επιστρέψει στην Κύπρο για να μαρτυρήσει .

 Φαίνεται όμως ότι κάποια από τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης, φοβούμενα, τον κοινωνικό αλλά και οικογενειακό στιγματισμό , αρνούνται να μιλήσουν.

«Έσπασε» στην ανάκριση ο 3 ύποπτος - Επιβεβαιώνει τις καταγγελίες

 Δεν άντεξε και έσπασε την σιωπή του ο 3ος ύποπτος επιβεβαιώνοντας στους ανακριτές της υπόθεσης πλήρως, τις καταγγελίες των θυμάτων. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να είπε πως όταν ήταν σε ηλικία 19 ετών επιτέθηκε άσεμνα στα θύματα 1 και 2, ενώ αυτές ήταν μόλις 12 ετών. Την ίδια ώρα, επιβεβαίωσε ότι ο χωρισμός των γονιών του οφειλόταν στην αρρωστημένη συνήθεια του πατέρα του να παρενοχλεί σεξουαλικά παιδιά.

Ιωάννα Μάντζιηπα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top