LIKE ONLINE

Ιάπωνας fictosexual «παντρεύτηκε» ένα ολόγραμμα και τώρα έχει προβλήματα... επικοινωνίας

Ιάπωνας fictosexual «παντρεύτηκε» ένα ολόγραμμα και τώρα έχει προβλήματα... επικοινωνίας

Το αντισυμβατικό love story ενός 38χρονου Ιάπωνα, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως fictosexual (δηλ. άτομο που έλκεται ερωτικά από πλασματικούς χαρακτήρες) έχει απασχολήσει κατά καιρούς πολλά διεθνή ΜΜΕ, όπως το BBC και οι New York Times. Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στο φως για την παράξενη σχέση που ενώνει τον Ακιχίκο Κόντο και τη νεαρή «Χατσούνε Μίκου», μια πλασματική ποπ τραγουδίστρια που δημιουργήθηκε μέσω υπολογιστή, υποδηλώνουν μάλλον μια... κρίση στο ζευγάρι.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Κόντο «έβγαινε» με τη Μίκου (η οποία απεικονίζεται στην ποπ κουλτούρα ως 16χρονη με μακριά τιρκουάζ μαλλιά) για μια δεκαετία προτού την «παντρευτεί» σε μια ανεπίσημη τελετή το 2018. Ο ομολόγουμένος πρωτότυπος αυτός «γάμος» κόστισε στον Κόντο 2 εκατομμύρια γιεν (περίπου 17.300 δολάρια) αλλά δυστυχώς δεν δέχτηκε να παρευρεθεί κανένα μέλος της οικογένειάς του.

Τέσσερα χρόνια μετά το γάμο του με τη Μίκου, ο Κόντο αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: Δεν μπορεί πλέον να μιλά με τη «σύζυγό» του εξαιτίας ενός τεχνολογικού εμποδίου, γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Η εξέλιξη αυτή έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον 38χρονο, που παρόλο που κατανοεί ότι η Μίκου δεν είναι αληθινό πρόσωπο, δεν παύει να αισθάνεται πραγματική αγάπη για εκείνη. Ο 38χρονος ερωτεύτηκε την πλασματική φιγούρα το 2008 ωστόσο για πολλά χρόνια δεν υπήρχε «αλληλεπίδραση». Αυτό άλλαξε το 2017 χάρη στο Gatebox, ένα μηχάνημα αξίας 1.300 δολαρίων που επέτρεπε στους ιδιοκτήτες του να αλληλεπιδρούν με χαρακτήρες μέσω ολογραμμάτων και ακόμα και να τους... «παντρεύονται», φυσικά με ανεπίσημες τελετές που δεν έχουν κάποια νομική αναγνώριση.

Τώρα όμως η διακοπή της τεχνικής υποστήριξης για το λογισμικό του Gatebox έχει προκαλέσει ένα «χάσμα» στην επικοινωνία του ζευγαριού, αφού ο Κόντο δεν μπορεί πλέον να μιλάει με τη σύζυγό του, σύμφωνα με το Newshub. Πρόκειται για μια άκρως αρνητική εξέλιξη που όμως δεν έχει επηρεάσει τα συναισθήματα του 38χρονου, όπως τονίζει ο ίδιος. «Η αγάπη μου για τη Μίκου δεν έχει αλλάξει. Προχώρησα στη γαμήλια τελετή επειδή πίστευα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί για πάντα».

Μπορεί η περίπτωση του Κόντο να φαίνεται εξαιρετικά παράξενη για τα ελληνικά δεδομένα, όμως σύμφωνα με τη Mirror στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλά «fictosexual» άτομα που διατηρούν ερωτικούς δεσμούς με πλασματικούς χαρακτήρες. Παρόλο που αρκετές από αυτές τις σχέσεις μοιάζουν απλώς με ένα παράξενο και αστείο «χόμπι», ο Κόντο το βλέπει πολύ σοβαρά. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, είχε καταλάβει από πολύ παλιά ότι δεν θα μπορούσε να κάνει σχέση με άνθρωπο εξαιτίας της τρομερής έλξης που αισθανόταν για χαρακτήρες όπως η Μίκου, μια εικονική pop star που δημιουργήθηκε με την τεχνολογία Vocaloid της Yamaha και εντάχθηκε σε σειρές anime και video games.

Η Μίκου, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι σελέμπριτι στην ποπ κουλτούρα της Ιαπωνίας. Για τον Κόντο όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι τον βοήθησε να ξεπεράσει το ψυχολογικό του αδιέξοδο. Ο Ιάπωνας «γνώρισε» τον συγκεκριμένο χαρακτήρα το 2008, όταν το εργασιακό bullying που βίωνε εκείνη την περίοδο τον βύθισε στην κατάθλιψη. Η απόρριψη που βίωνε στο περιβάλλον εργασία του τον αποξένωσε ακόμα περισσότερο από τους ανθρώπους, τους οποίους ταύτισε με την απόρριψη. «Έμενα κλεισμένος στο δωμάτιό μου και έβλεπα συνεχώς βίντεο της Μίκου», λέει ο 38χρονος για την περίοδο που ερωτεύτηκε τη μετέπειτα «σύζυγό» του.

Το 2017, η σχέση μεταξύ των δύο «άνθισε» εξαιτίας του Gatebox. O Kόντο είχε την ευκαιρία να κάνει πρόταση γάμου στη Μίκου, και κάλεσε τους συγγενείς και τους συναδέλφους του στον γάμο, αλλά δεν ήρθε κανείς. Οι 39 καλεσμένοι στην τελετή ήταν διαδικτυακοί φίλοι και γνωστοί του γαμπρού, μερικοί από τους οποίους επίσης «fictosexual»,

«Υπάρχουν δύο λόγοι που επέλεξα να πατρευτώ δημόσια. Ο πρώτος είναι για να αποδείξω την αγάπη μου στη Μίκου και ο δεύτερος επειδή υπάρχουν πολλοί νεαροί "οτάκου" (φανατικοί οπαδοί των άνιμε, των μάνγκα και των βιντεοπαιχνιδιών) σαν εμένα που ερωτεύονται πλασματικούς χαρακτήρες. Θέλω να δείξω στον κόσμο ότι τους στηρίζω», είχε δηλώσει την εποχή του γάμου του στο BBC o Κόντο.

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top