ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: Να μην αδικηθούν εκπαιδευτικοί μέσα από το νέο σύστημα διορισμού

Λιλλήκας: Να μην αδικηθούν εκπαιδευτικοί μέσα από το νέο σύστημα διορισμού

Δεν θα πρέπει να αδικηθούν εκπαιδευτικοί οι οποίοι για χρόνια καλύπτουν τις ανάγκες είτε ως αναπληρωτές, είτε ως έκτακτοι είτε ως συμβασιούχοι, ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία της συντεχνίας των δασκάλων ΠΟΕΔ.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμό το σύστημα διορισμού όμως αυτός ο εκσυγχρονισμός δεν πρέπει να γίνει σε βάρος αυτής της ομάδας των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες όπου όποιος πέσει στην ανεργία πολύ δύσκολα ξαναβρίσκει εργασία. Με αυτή την προσέγγιση, πρόσθεσε, «θα τοποθετηθούμε και στη Βουλή στο συγκεκριμένο Νομοσχέδιο».

Ανέφερε ακόμα ότι θα πρέπει να καθοριστεί συλλογικά ο στρατηγικός στόχος προς επίτευξη στο εκπαιδευτικό σύστημα, δηλαδή «τί Παιδεία θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας και τι είδους μαθητές θέλουμε να δημιουργεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα και έπειτα να ακολουθήσει η μεταρρύθμιση».

«Θα θέλαμε να δούμε σφαιρικά και συνολικά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και όχι να εστιάζουμε κάθε χρόνο σε συγκεκριμένη πτυχή του εκπαιδευτικού συστήματος. Δυστυχώς δεν έγινε για μας», ανέφερε ο κ. Λιλλήκας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτου, τάχθηκε υπέρ των αλλαγών στην παιδεία «χωρίς να θυματοποιηθεί κόσμος που θα οδηγηθεί στην ανεργία».

«Είχαμε μια πολύ σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση με τη Συμμαχία Πολιτών, στην οποία κατά κύριο λόγο συζητήσαμε για το νέο σύστημα διορισμών αλλά και ευρύτερα θέματα της εκπαίδευσης», είπε.

Όσον αφορά στο σχέδιο διορισμών, ανέφερε ότι η ΠΟΕΔ, συνεχίζει την προσπάθεια για βελτίωση  του  προτεινόμενου σχεδίου μέσα και από το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, στη βάση πάντοτε των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει η δημοτική εκπαίδευση. Πρόσθεσε ότι είναι γεγονός πως θυματοποιούνται εκπαιδευτικοί που έχουν υπηρεσία στο δημόσιο σχολείο και τουλάχιστον η προσπάθεια που η ΠΟΕΔ καταβάλλει είναι να πείσει τα κόμματα ότι πρέπει να εξευρεθεί λύση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top