ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και άλλα θέματα συζήτησαν Προδρόμου-Gabriel

Για Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και άλλα θέματα συζήτησαν Προδρόμου-Gabriel

Οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί βάσει του επόμενου Στρατηγικού Πλαισίου για Ευρωπαϊκή Συνεργασία στον τομέα της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και οι πολιτικές που υλοποιούνται βάσει του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συζητήθηκαν από τον Υπουργό, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, με την Ευρωπαία Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού και Νεολαίας Mariya Gabriel.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η συνάντηση έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στο πλαίσιο του Democracy Forum, στο οποίο ήταν επίσημη προσκεκλημένη η Ευρωπαία Επίτροπος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε στις στρατηγικές δράσεις που προωθούνται μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως: η σταδιακή επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών, το Έργο αντιστοίχισης των προγραμμάτων σπουδών με τις ανάγκες απασχόλησης και την αγορά εργασίας, η ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, και η ενίσχυση των υποδομών, καθώς και της ετοιμότητας όλων των σχολικών μονάδων για την ένταξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Ενημέρωσε, επίσης, την Επίτροπο για τον σχεδιασμό της νέας Εθνικής Στρατηγικής διά Βίου Μάθησης για τα έτη 2021-2027.

Στη συνέχεια, ο κ. Προδρόμου παρουσίασε τις ενέργειες που γίνονται για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, κάνοντας λόγο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, τη δημιουργία «Πράσινων Σχολείων» -με έμφαση τόσο σε έργα σχολικών υποδομών όσο και στο περιεχόμενο της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία- και για τη διαμόρφωση του Συστήματος Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών.

Η Επίτροπος Γκάμπριελ και ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκαν, επίσης, στην πρωτοβουλία «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια» της Ευρωπαϊκή Επιτροπής. Ο Υπουργός επισήμανε ότι η Κύπρος ενθαρρύνει ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και έρευνας, στηρίζοντας την πρωτοβουλία με οικονομική ενίσχυση στα πανεπιστήμια που εντάσσονται στα Δίκτυα Πανεπιστημίων.

Ακολούθως, ο κ. Προδρόμου παρουσίασε τον σχεδιασμό του Υπουργείου για την υποδοχή μαθητών και μαθητριών με μεταναστευτική/προσφυγική βιογραφία, με ιδιαίτερη αναφορά στο σχέδιο για την ένταξη και στήριξη μαθητών και μαθητριών από την Ουκρανία.

Τέλος, έγινε συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους η Κύπρος αξιοποιεί το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», όπως και για τις βασικές προτεραιότητες του Νέου Προγράμματος Εργασίας για τον Αθλητισμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top